Desemnarea lui Kovesi procuror-șef european, ”o reuşită a tuturor românilor care au susţinut lupta anticorupţie şi statul de drept”

Desemnarea lui Kovesi procuror-șef european, ”o reuşită a tuturor românilor care au susţinut lupta anticorupţie şi statul de drept”

Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, la Europa FM, că votul din COREPER, precum şi votul din Parlamentul European în favoarea sa pentru prostul de procuror-şef european au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română.

„Eu sper ca această numire să reprezinte pentru toţi magistraţii, şi procurori şi judecători, o motivare să continue ceea ce s-a început şi s-a făcut bun, şi mă refer în special la lupta anticorupţie, să fie un motiv ca să apere în continuare justiţia, să reziste împotriva presiunilor şi a hărţuirilor atunci când acestea au loc”, a declarat Kovesi, conform news.ro.

ELIT

Ea şi-a exprimat convingerea că o astfel de reuşită, dacă se va finaliza, va fi un semn că, în ciuda tuturor obstacolelor, în cele din urmă profesionalismul şi consecvenţa sunt cele mai importante pentru a reuşi.

„Este adevărat că sunt şi au fost anumite probleme când vorbim despre justiţie, dar să nu uităm totuşi ce s-a făcut bun în justiţie în ultimii ani şi cred că acest vot, precum şi votul din Parlamentul European au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română”, a mai declarat Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi a spus şi într-o intervenţie la Digi24 că este o reuşită a tuturor românilor care au susţinut lupta anticorupţie şi statul de drept.

Întrebată despre declaraţiile Vioricăi Dăncilă la adresa sa, Kovesi a precizat că nu doreşte să intre în dialog cu politicienii şi că, în ceea ce o priveşte, toate acuzaţiile au fost lămurite prin decizii definitive ale ICCJ.

1 comentariu

Eu 19 septembrie 2019 at 20:48

Sa inteleg ca asa o vom vedea si pe udrea unde īi e locul?Si ca verner isi va plati cei 300000€catre ANAF fara ca justitia sa-l scoata basma curata?Nu cred pâna nu vad.Restul sunt vorbe goale.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...