Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Desemnarea lui Kovesi procuror-șef european, ”o reuşită a tuturor românilor care au susţinut lupta anticorupţie şi statul de drept”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Desemnarea lui Kovesi procuror-șef european, ”o reuşită a tuturor românilor care au susţinut lupta anticorupţie şi statul de drept”

Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, la Europa FM, că votul din COREPER, precum şi votul din Parlamentul European în favoarea sa pentru prostul de procuror-şef european au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română.

„Eu sper ca această numire să reprezinte pentru toţi magistraţii, şi procurori şi judecători, o motivare să continue ceea ce s-a început şi s-a făcut bun, şi mă refer în special la lupta anticorupţie, să fie un motiv ca să apere în continuare justiţia, să reziste împotriva presiunilor şi a hărţuirilor atunci când acestea au loc”, a declarat Kovesi, conform news.ro.

Ea şi-a exprimat convingerea că o astfel de reuşită, dacă se va finaliza, va fi un semn că, în ciuda tuturor obstacolelor, în cele din urmă profesionalismul şi consecvenţa sunt cele mai importante pentru a reuşi.

„Este adevărat că sunt şi au fost anumite probleme când vorbim despre justiţie, dar să nu uităm totuşi ce s-a făcut bun în justiţie în ultimii ani şi cred că acest vot, precum şi votul din Parlamentul European au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română”, a mai declarat Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi a spus şi într-o intervenţie la Digi24 că este o reuşită a tuturor românilor care au susţinut lupta anticorupţie şi statul de drept.

Întrebată despre declaraţiile Vioricăi Dăncilă la adresa sa, Kovesi a precizat că nu doreşte să intre în dialog cu politicienii şi că, în ceea ce o priveşte, toate acuzaţiile au fost lămurite prin decizii definitive ale ICCJ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea