Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Deputatul de Alba, Cornel George Comșa, a câștigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cornel comsaDeputatul independent de Alba, Cornel George Comșa, a câștigat în prima instanță procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a declarat în stare de incompatibilitat, în martie 2014.

Îm data de 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a anulat raportul ANI şi a obligat instituția să achite reclamantului suma de 50 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă ea putând fi atacată cu recurs.

„Asa cum am declarat si in martie, rezolutia ANI prin care eram declarat incompatibil este o aberatie. La acel moment politic se rupea USL-ul, cat mai multi deputati trebuiau „speriati” iar ANI trebuia sa arate public o oarecare activitate. A fost evident o comanda politica generica, urmarindu-se un scop limitat, de conjunctura. Eu renuntasem la functia de administrator in ambele firme „incriminate”, la cinci zile dupa depunerea juramantului in Parlament. Hotararile AGA au fost inregistrate de avocatii firmelor, cu data certa 27 decembrie 2012. In plus, firmele nu au mai avut nici un fel de activitate, incasari sau contracte de la acel punct pana la inchiderea lor definitiva.

Inspectorul care mi-a prezentat rezolutia s-a comportat ca un inchizitor, neluand in seama nici un document din cele prezentate de mine in apararea mea. Ce m-a deranjat cel mai tare insa a fost ca la plecarea mea din biroul lor a inceput o chicoteala cu alte doua angajate, care asistasera la dialogul nostru. Era un fel de „ni se rupe noua de dovezile tale”. Facem cum am fost instruiti. Pur si simplu mi s-a urcat sangele la cap.

Nu consider ca activitatea ANI este inutila, in principiu, dar sunt convins ca institutia si legea care o comanda astazi trebuie schimbate radical. Eu am fost perseverent si vigilent, si i-am actionat instant in judecata. Dar sunt multi oameni in Romania, oameni cinstiti, functionari publici sau alesi locali care si-au pierdut locul de munca si sunt pe linie moarta cinci ani de zile, pentru ca nu au reactionat la timp sau deloc. Insusi Presedintele ales, Iohannis, este tinut in suspans pentru o stupizenie in care nu are nici o vina. Sunt curios cum ar putea exica ANI celor 6 milioane de romani care l-au votat ca este incompatibil cu functia de Presedinte al Romaniei”, a declarat Cornel Comșa pentru ziarulunirea.ro

Potrivit raportului ANI, deputatul Comșa Cornel George  s-ar afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deținea, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. DA EASY WAY S.R.L. și S.C. BIZ’ ROUND THE CLOCK S.R.L.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea