Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deputatul Clement Negruţ propune ca Alba Iulia să devină Capitala României

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fără teama de a fi acuzat de populism sau de a fi luat în râs, deputatul PDL Clement Negruţ a declarat recent că Alba Iulia are toate atuurile pentru a deveni capitală. Şi nu capitală de regiune, calitate pe care şi-a adjudecat-o Braşovul fără drept de apel, ci chiar capitala României. Deputatul crede cu tărie că municipiului nostru i s-ar potrivi fie statutul de capitală administrativă, fie cel de capitală politică. „Dacă discutăm despre reorganizare teritorială şi despre modificarea Constituţiei, eu cred că trebuie să dăm un semnal în legătură cu faptul că ar trebui să ne gândim şi la mutarea capitalei, fie cea administrativă, fie cea politică, la Alba Iulia. Eu cred că Bucureştiul şi-a atins limita maximă a incompetenţei din punct de vedere al conducerii, atât politice cât şi administrative”, a spus fără emoţie în glas parlamentarul democrat-liberal. Negruţ a declarat că „se gândeşte” să depună un amendament de modificare a articolului 14 din Constituţie prin care capitala României să fie mutată la Alba Iulia. „Avem multe atuuri pentru că suntem capitala de suflet a ţării, aici s-au întâmplat atâtea lucruri istorice. Avem Cetatea, avem unităţile militare, avem destule spaţii unde să aducem instituţiile statului”, a răspuns deputatul atunci când a fost întrebat dacă un oraş cu 60.000 de locuitori are capacitatea de a găzdui toate ministerele şi instituţiile pe care le presupune o capitală.
„Trebuie să ne luptăm ca Alba Iulia să nu dispară din punct de vedere al identităţii pentru că noi vorbim despre tradiţii, cultură, istorie, însă încet-încet totul se va dilua în regiunea asta mare care urmează a fi creată. Din punct de vedere politic avem o datorie foarte mare faţă de cetăţenii acestui judeţ care ne-au îndreptăţit să-i reprezentăm, iar aceasta este dorinţa mea, ca deputat al acestui judeţ. După cum ştiţi, eu susţin de mai multă vreme acest lucru: judeţul Alba poate să devină chiar centru regional, sau Alba Iulia poate să devină capitala ţării iar Braşovul să fie capitala regiunii”, a declarat deputatul PDL de Alba, Clement Negruţ. Mult mai rezervat colegul său de partid, senatorul Alexandru Pereş, a spus: „Aş cupla la această idee dar puţin mai precaut, nu poţi muta atâtea instituţii într-o localitate cu 60.000 de locuitori”.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea