Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PSD Ioan Dîrzu/ Declarație politică – Sprijin pentru investiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul României face dovada consecvenței și determinării în sprijinirea investițiilor. Pentru alte 5 proiecte cu impact major în economie sunt semnate acordurile de finanțare. Este o probă de încredere atât în actualul cabinet dar și în stabilitatea și performanța economică a țării.

Până la acest moment guvernul a acordat finanțări, în cadrul schemei de ajutor de stat, în sumă totală de 860 de milioane de lei, pentru 14 proiecte de investiții, care vor determina înființarea a 3300 de noi locuri de muncă și a căror valoare cumulată este de 2,3 miliarde de lei.

De asemenea, 4 din cele 5 proiecte sunt în domeniul industriei auto – sector cu puternic impact în dezvoltarea Produsului Intern Brut și cu o contribuție importantă la bugetul de stat.

Guvernarea PSD-ALDE va continua politica de stimulare a investițiilor, resursele alocate acestui obiectiv fiind de 1,6 miliarde de lei ceea ce ar permite sprijin pentru investiții de cel puțin 4 miliarde de lei.

De altfel potrivit INS, în primele 9 luni ale anului, investițiile în economia națională s-au ridicat la 54,59 de miliarde de lei – aproximativ 11,7 miliarde de euro! – cu 2,7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Dincolo de cifra remarcabilă a investițiilor realizate, importantă este tendința de creștere a acestora, de la an la an, fapt care denotă încredere în guvernarea actuală și în potențialul de dezvoltare al țării.

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea