Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Sorin Bumb: ”Rețelele de gaze nou înființate de administrațiile locale vor putea fi finanțate prin PNDL (OUG 28/2013)”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ședința Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților de astăzi, împreună cu colegii din PNL, am reușit să aducem o modificare importantă legislației, ajutând primarii să includă și rețelele de gaze pe lista investițiilor ce pot fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, prevăzut de OUG 28/2013.

Dacă această modificare este confirmată de plenul Camerei Deputaților, administrațiile locale care înființează noi rețele de distribuire a gazelor vor putea solicita finanțare pentru realizarea acestora și din fonduri guvernamentale, prin PNDL, la fel ca în cazul rețelelor de apă și canal sau al drumurilor.

Această măsură vine în completarea unei alte prevederi importante, pe care eu și colegii mei din PNL au susțin-o, prin care autoritățile locale pot direct înființa noi rețele de distribuție a gazelor.

O altă măsură benefică pe care eu și colegii mei din PNL am susținut-o, în ședința de azi a Comisiei de Industrii, se referă la modificarea legislației privind circulația pe drumurile publice, în sensul că mașinile aparținând Salvamontului vor avea dreptul de a utiliza girofarul de culoare albastră, atunci atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

Salvamontul este un serviciu de utilitate publică, ce intervine în situații de urgență sau necesitate și a cărui intervenție rapidă poate face diferența între viață și moarte. Tocmai de aceea, cred că este necesar ca mașinile Slavamont să fie dotate la fel ca și celelalte servicii de urgență, pentru a-și putea face treaba în condiții de rapiditate și siguranță.

Modificarea adoptată de noi va merge la vot final în plenul Camerei Deputaților, unde sunt sigur că va fi adoptată, deoarece este o modificare benefică pentru toată lumea.

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea