Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Sorin Bumb: Remaniere de ochii lumii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Știrea săptămânii pare să fie remaniere guvernamentală anunțată de Viorica Dăncilă, într-un efort disperat de a cosmetiza imaginea hâdă a PSD. Deși am fi tentați să spunem că orice schimbare, în actualul guvern, este de bun augur, în cazul de față, lucrurile stau însă exact pe dos.

Scoaterea din scenă a ministresei Carmen Dan, pe ușa din dos, în liniște și fără nicio anchetă serioasă privind evenimentele din 10 August 2018, de la care a trecut deja un an, este un exemplu clar al bătăii de joc pe care PSD o practică la adresa românilor.

Nu doar că PSD nu a realizat nicio investigație serioasă asupra acelor incidente, ba mai mult, a încurcat cât a putut ancheta demarată de parchet, secretizând anchete și complicând proceduri. În plus, înlocuitorul anunțat al lui Carmen Dan pare să fie un individ și mai dubios, cu apucături demne de Mafia italiană.

Stau mărturie chiar relatările presei despre amenințările acestuia la adresa șefului OPC Constanța, pe care l-a avertizat să termine cu controalele dacă nu vrea să aibă soarta lui Corado Catani din filmul Caracatița.

Cu un cinism înfiorător, PSD pune, în locul celei care a gazat manifestanții, un individ care a încercat să oprească instituțiile statului din a controla restaurantele care otrăvesc românii de pe litoral cu mâncare expirată sau hotelurile care îi cazează, la preț de 4-5 stele, în condiții de cămin studențesc comunist.

La Ministerul de Externe, lucrurile sunt la fel de tulburi. Moș Teacă Meleșcanu este înlocuit cu o domnucă blondă, ce s-a remarcat doar prin averea colosală, pe care nu o poate justifica. Nicio investigație serioasă nu este făcută asupra procesului dezastruos de vot din diaspora, de la alegerile din luna mai. Mai mult chiar, o altă secretară PSD, de data asta venită de la Cluj direct în funcția de Secretar General al MAE, a prezentat un rechizitoriu în care votanții din străinătate poartă toată vina, fiind prezentați asemeni unor infractori periculoși, care au atacat personalul consular, au încercat să fure buletine de vot, s-au organizat în grupuri de propagandă și au stat de mai multe ori la coadă ca să producă agitație și nemulțumire, au manifestat violent și au amenințat angajații MAE din secțiile de vot din străinătate.

Prin aceste desemnări de miniștri, făcute în bătaie de joc, PSD ne arată direct că nu-i pasă de români și de drepturile lor încălcate în mod repetat, ci doar de propriile interese, iar „activul de partid” este o inepuizabilă pepinieră de ticăloși, ce abia așteaptă să vină „la butoane” spre propășirea proprie și a găști de interese pe care o deservesc.

Dacă PSD vroia să facă altceva decât un spectacol ridicol de imagine, ar fi lansat niște anchete serioase, măcar asupra acestor două probleme recente. Așa, prin înlocuirea a doi miniștri, cu alții mai răi ca ei, nu face decât un joc cinic și obscen, prin care caută să controleze probleme de imagine și să încheie definitiv subiectul 10 August și subiectul alegerilor din străinătate.

În definitiv, e perioada concediilor, românii sunt mai mult blocați prin trafic spre munte sau spre mare și nu mai sunt chiar așa de atenți la ce se întâmplă pe la Guvern…

Sorin Ioan BUMB
Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea