Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Sorin Bumb: ”Dezvoltarea infrastructurii este vitală pentru creşterea economică a României” – declarație politică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mediul de afaceri, investițiile publice și infrastructura sunt doar câteva domenii la care țara noastră continuă să fie “repetentă”. Conform ultimului raport al Comisiei Europene, România nu doar că se află cu mult în urma altor țări din U.E., dar ”infrastructura este slabă și astfel, afectează cresterea economică„.

Infrastructura are un rol strategic pentru orice țară, iar dezvoltarea economică este strâns legată de aceasta, lucru pe care îl știm cu toții . Multe drumuri de importanță europeană trec prin țara noastră, făcând legătura cu exteriorul Uniunii Europene și cu Marea Neagră, iar tranzitul poate să devină o ”industrie adevărată”, care să genereze o nouă sursă de dezvoltare economică în România. Numai că pentru asta și actualul guven ar trebui să aibă strategii în domeniu și să dea dovadă de mai mult interes. În ultima perdioadă însă, CNAIR se ocupă doar de acoperirea gropilor pe drumurile naționale și autostrăzi, făcând doar reparații provizorii. Nu așa vom rezolva problema! Nu cu cârpeală și văruit marcajele rutiere cu cerneală simpatică ce se șterge după prima ploaie.

Cred cu tărie că este nevoie de o mai mare responsabilitate legată de problematica transporturilor şi infrastructurii, nu doar la nivel declarativ, ci în mod concret, prin realizarea proiectelor şi punerea în practică a măsurilor adoptate la nivel European şi naţional. Din păcate însă, se pare că Guvernul Grindeanu și-a asumat o politică de reformă „îndrăzneață” a acestui sector. Ori asta, ori o fărâmă de adevăr există în bancul care circulă în ultima perioadă și care spune că guvernul Grindeanu a luat decizia de a nu mai construi autostrăzi ca să nu mai aibă românii pe unde pleca în Occident.

Cum altfel să poți cataloga recenta măsură a acestui guvern, de a exclude de la finanțare, în acest an, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din Transilvania – Transregio Feleacul – și de a aloca banii pe reabilitarea unor drumuri fără trafic din județele Teleorman și Dolj… Cum altfel să poți cataloga faptul că trei drumuri naționale de importanță vitală pentru Munții Apuseni – DN 74, DN 74A și DN 75 – nici anul acesta nu primesc bani pentru reabilitare, deși se află într-o stare deplorabilă și pe alocuri circulația este redusă la o singură bandă, din cauza degradărilor carosabilului.

Pentru o zonă ca Munții Apuseni, dezvoltarea infrastructurii rutiere este vitală. După ce industria din trecut a fost distrusă, o rază de speranță se întrevedea în dezvoltarea turismului, care ar putea să genereze venituri importante în zonă. Cum să faci însă turism, dacă turiștii nu pot ajunge la pensiuni și hoteluri din cauza drumurilor naționale pline gropi și hârtoape? Cum să dezvolți economia, dacă până și micii distribuitori care aprovizionează magazinele sătești au costuri foarte mari cu întreținerea flotelor de mașini, din cauza drumurilor naționale foarte proaste? Cum să aduci dezvoltare în aceste comunități, dacă până și firmele de curierat refuză anumite rute și preferă să pună trimiterile la Poșta Română, din cauza drumurilor naționale foarte proaste, pe care ăși distrug mașinile?

Oricum ar fi, e cert că românii mai au de așteptat, până ce PSD va pleca de la guvernare, ca să vadă realizate noi autostrăzi și drumuri de calitate.

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba
Ședința Camereri Deputaților din 25 aprilie 2017


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea