// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Deputat PNL Forin Roman: Dragnea scoate 10 miliarde de euro pe ușa din spate

Înființarea Fondului pentru investiții locale, anunțat de Liviu Dragnea, în valoare de 10 miliarde de euro, este instrumentul politic prin care liderul PSD încearcă să scoată banii din buget, pe ușa din dos, pentru a-i folosi netransparent.

Practic, alocările din acest fond vor fi făcute din “pixul” lui Dragnea fără nici un fel de criterii obiective, iar fondul devine principala unealtă politică de fidelizare a primarilor PSD și de racolare a celor din opoziție.

Propunerea primarilor de creștere a finanțării per locuitor, față de anul trecut, este complet blocată de Comitetul Finanțelor publice locale, iar Dragnea își dorește ca alocările bugetare din impozitul pe venit și TVA să asigure doar bugete de funcționare primăriilor. Asta după ce 2018 a fost anul în care PSDragnea a furat de la primării și consilii județene nu mai puțin de 10 miliarde de euro, bani destinați investițiilor locale.

Deși vorbește din nou despre descentralizare, pe care a ratat-o, acum Dragnea își pune în pixul personal 10 miliarde de euro, centralizând într-o singură mână, a lui, banii pentru aleșii locali, de care are nevoie ca de aer în perspectiva alegerilor.

PNL solicită transparență totală și criterii clare pentru distribuirea acestor fonduri primarilor, indiferent de culoarea politică. În opinia PNL, un asemenea fond ar trebui să susțină decontarea plăților de cofinanțare pentru proiectele europene atrase de primării și consilii județene.

Prin măsura propusă de Liviu Dragnea se încurajează centralismul și controlul politic al banilor, se fură din bugetele locale, iar decizia alocării este strict politică și ține de un singur om: Liviu Dragnea!

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Deputat PNL Forin Roman: Dragnea scoate 10 miliarde de euro pe ușa din spate

 1. albaiulian 17.12.2018 la 23:32

  Din bugetul local,Alba Iulia,cine fura,e PDL-PNL,deci si acestia sunt hoti,pai sa-i trimitem acasa.

 2. Eco Logista 18.12.2018 la 11:15

  Florinel cu gura mare
  Deputat in opozitie
  Zi-i o definitie
  Pentru…poluare.