// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Deputat PNL Florin Roman: ”Impozitul pe gospodărie va duce la o explozie a birocrației fiscale”

Înainte să lămurească Legea salarizării unitare, Guvernul Grindeanu pregătește un proiect care vizează impozitul pe gospodărie, o adaptare mioritică a sistemului fiscal american.

Din păcate, sistemul fiscal românesc este departe de cel american, iar modul în care el funcționează ne este cunoscut tuturor celor care plătim taxe și ne izbim de o birocrație care ne costă timp și bani.

Prins în corzi cu Legea salarizării unitare, care nu reușește să găsească drumul spre Parlament, guvernul aruncă fumigena impozitului pe gospodărie , care va crește nu doar birocrația,ci și costurile politicii fiscale.

Angajarea a zeci de mii de inspectori fiscali, depunerea a milioane de dosare , nu doar simple declarații fiscale, vor face acest proces imposibil de gestionat, iar costurile vor fi pe măsură. Pentru fiecare leu strâns la buget, se vor cheltui alți doi lei, iar beneficiul pentru stat va fi practic nul.

Cetățenii vor fi sufocați de birocrație, de costuri suplimentare și de un aparat de stat  împovărător.

Proiectul guvernamental pune serios sub semnul întrebării și cota unică, care a asigurat creșterea economică în ultimii 10 ani. Cota unică nu mai există atunci când unii sunt scutiți de la impozitare, iar ceilalți nu. Vor fi sancționați cei care câștigă mai mult, cei care muncesc mai mult.

La fel ca și în cazul Legii salarizării unitare, și în cazul impozitului pe gospodărie guvernul a aruncat cifre și informații disparate, fără să organizeze dezbateri serioase cu specialiști, cu oameni implicați în procedurile fiscal.

Avem nevoie de o dezbatere reală, pe fond , nu de fumigene politice lansate de la guvern pentru a acoperi incompetența actualei puteri.

Florin Roman, deputat PNL, vicelider Grup parlamentar PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Răspunsuri la Deputat PNL Florin Roman: ”Impozitul pe gospodărie va duce la o explozie a birocrației fiscale”

 1. apoliticul 20.04.2017 la 15:56

  In momentul in care eu cetatean platesc avocatul banii aia ai trec la cheltuieli asa ca daca respectivul nu ai trece la castiguri o sa aiba probleme cu fiscul.Gata cu banii la negru .

 2. mike 20.04.2017 la 18:50

  Aici omul are dreptate–O sa apara mai multi intinde mina si o sa dispara cei ce muncesc din greu——Iar bani la buget mai putini– Ar trebuii incurajata munca si investitiile nici decum frinate.

 3. ??? 20.04.2017 la 19:28

  Evident,cei cu salarii mari,profesiile care nu dau bon fiscal ,nu sunt de acord,asa vor iesi la iveala procente bune din castigurile la negru.Toti ,care fac evaziune nu sunt de acord.

 4. Avram Motul 20.04.2017 la 19:33

  Domnule Roman,va rog sa lucrati pe salariul minim propus de Ciolos si Iohannis,si apoi sa va mai dati cu parerea pe probleme economice.Va rog sa faceti public,ce venituri ati realizat in ultimul an,nu va mai ascundeti in spatele confidentialitatii,sunteti bugetar ,deci venitul trebuie sa fie public.

 5. aaa 21.04.2017 la 12:28

  De ce nu pune impozit pe aer.Pierzi vremea pe la ghisee aiurea.Oricum pomenile electorale trebuie hranite cumva

 6. Status-Quo 23.04.2017 la 19:12

  Nu inteleg un llucru: consultantii astia fiscali vor avea de lucru, hai sa zicem vreo luna pe an (atunci cand se vor intocmi declaratiile). Restul anului ce vor face? Pentru ce vor fi platiti?

  • pedelistul ...liberal 24.04.2017 la 12:37

   Numa-ngheti !