Deputat Claudiu Răcuci, PNL Alba: ”Somez PSD-ALDE să nu se joace cu speranțele a 5 milioane de pensionari”

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, somează actuala coaliție de guvernare PSD-ALDE să dezbată și să adopte o lege justă a pensiilor, care să se implementeze de la 1 ianuarie 2019, nu după anul 2021:

”În sfârșit, după atâta așteptare, în luna august Ministerul muncii a publicat proiectul noii legi a pensiilor. Chiar dacă proiectul a venit așa greu, e mai bine și mai târziu, decât niciodată. 5 milioane de pensionari au așteptări uriașe de la această lege, care trebuie să aducă, în primul rând o majorare semnificativă a pensiilor și eliminarea inechităților în calculul pensiilor.

Așadar, așteptările tuturor sunt în sensul în care pensiile să crească mult mai repede, chiar din anul 2019, nu după anul 2022, cum vrea PSD. Să duci majorările peste 4 ani, ar putea să însemne că unii pensionari, mai în vârstă, nu o să se mai bucure de ele. Apoi, modalitățile de calcul și recalculările pensiilor trebuie să elimine orice inechități între pensionari care au muncit la fel, dar astăzi au pensii diferite.

Somez PSD-ALDE să nu se joace cu speranțele a 5 milioane de oameni care au trudit pentru a avea o pensie decentă. Aștept de la parlamentarii PSD și ALDE maximă responsabilitate atunci când legea va fi dezbătută și votată în Parlament. Nu vreau să cred că și din legea pensiilor se va alege praful, așa cum s-a întâmplat cu legea salarizării bugetarilor.”

Claudiu RĂCUCI, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

pedelistul ...liberal 8 septembrie 2018 at 17:45

Ai dreptate ! De…data asta !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...