Rămâi conectat

Sport

Deplasări legate pentru campioana României, Volei Alba Blaj – jocuri externe la Iaşi şi Galaţi

Dan HENEGAR

Publicat

în

volei-alba-blaj-csm-bucuresti-69Volei Alba Blaj este singura echipă invincibilă în Divizia A1, formaţia din „Mica Romă” situându-se pe prima poziţie a ierarhiei, cu 17 puncte din 18 posibile şi şase succese consecutive, ultimele trei obţinute în minimum de seturi.

Calificată şi în semifinalele Cupei României, campioana României încearcă, pe cât posibil, să-şi uşureze programul competiţional, în condiţiile în care este angrenată pe patru fronturi, Divizia A1, Cupa României, Champions League şi Supercupa României (20 decembrie, la Timişoara, cu CSM Tîrgovişte).

Astfel, deţinătoarea titlului va juca sâmbătă, 12 noiembrie, la Iaşi, la ora 17.00, cu Penicilina (meci contând pentru etapa a 7-a), pentru ca două zile mai târziu să evolueze la Galaţi, cu CSU, partidă ce se va disputa în devans, întrucât contează pentru runda a 10-a (era prevăzută pe 30 noiembrie, în Sala „Timotei Cipariu”, inversându-se ordinea jocurilor). Rezultă o deplasare lungă, ce însumează aproximativ 1100 de kilometri, pentru elevele lui Darko Zakoc, însă o decizie justă, în condiţiile în care luna decembrie este una de foc.

Asta pentru că, pe lângă Supercupa României, mai este şi debutul de la Moscova, în Grupa B a Champions League, din 14 decembrie (ultima componentă a grupei se va alege între Dinamo Krasnodar şi Vizura Belgrad), la care se adaugă disputele interne cu rivalele CSM Tîrgovişte (3 decembrie) şi CSM Bucureşti (10 decembrie).

Revenind la confruntarea de la Iaşi, trebuie spus că în faţa grupării blejene stă un oponent imprevizibil, care a oferit „bomba” sezonului săptămâna trecută (3-0 acasă cu CSM Bucureşti), dar apoi a pierdut la Unic Piatra Neamţ (scor 0-3), Penicilina clasându-se pe locul 9, cu 6 puncte. Nou-promovata de lângă Dunăre, CSU Galaţi este penultima în clasament, cu 3 puncte şi are în efectiv două jucătoare ce au evoluat la Blaj, „veterana” Adriana Dudnic (39 de ani) şi Irina Horeică (30 de ani). Va fi o întâlnire specială pentru Ana Maria Berdilă (Volei Alba Blaj), în oraşul său natal, împotriva formaţiei pregătite tocmai de mama sa Ileana Berdilă, prima ei antrenoare la lotul de speranţe al CSU Galaţi.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea