Rămâi conectat

Actualitate

Departamentul de Comunicare Corporatistă E.ON România: Alba se află între județele în care s-au petrecut incidente grave în 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Trei persoane au decedat, iar alte 6 au fost la un pas de a-şi pierde viaţa în urma exploziilor din acest an!”, transmite Departamentul de Comunicare Corporatistă E.ON România, într-un comunicat remis miercuri presei, menit să reamintească consumatorilor că intervenţiile neautorizate ale meşterilor de ocazie sau folosirea incorectă a aparatelor alimentate cu gaz (sobe, aragazuri etc.) pot duce la incidente cu urmări foarte grave.

 

Potrivit aceleeași surse, “Alba, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Sălaj şi Sibiu sunt cele 11 judeţe în care s-au petrecut aceste incidente grave;

 

De la începutul anului şi până în prezent, 19 familii au fost direct afectate de exploziile petrecute în locuinţe, zeci de persoane au fost evacuate, iar 3 persoane au decedat;

 

Cauzele principale ale exploziilor continuă să fie manevrarea greşită a sobelor sau aragazurilor şi improvizaţiile la instalaţiile de gaz.”

 

 

“Au loc în continuare evenimente cu urmări grave, cu pierderi de vieţi omeneşti, iar cauzele sunt aceleaşi. De aceea recomandăm tuturor consumatorilor să fie foarte atenţi atunci când folosesc gazele naturale, care sunt de altfel o sursă de energie sigură atâta timp cât sunt folosite corect. Nu vă riscaţi propria viaţă şi a celor dragi!”, a declarat Teona Oltean, Director General Adjunct E.ON Distribuţie România.

 

“În aria de activitate a companiei s-au înregistrat de la începutul anului şi până în prezent 19 explozii, fiind afectate 9 persoane dintre care 3 au decedat. În judeţul Alba a fost o singură explozie în acest an cauzată de manevrarea greşită a unei sobe de teracotă alimentată cu gaze naturale şi care din fericire nu s-a soldat cu victime.

 

În 2014, în perioada similară, au avut loc 13 explozii, soldate cu un deces şi rănirea uşoară a altor 6 persoane.

Reamintim consumatorilor că intervenţiile neautorizate ale meşterilor de ocazie sau folosirea incorectă a aparatelor alimentate cu gaz (sobe, aragazuri etc.) pot duce la incidente cu urmări foarte grave.

 

De asemenea, consumatorii sunt rugaţi să sune imediat la dispeceratul de urgenţă al E.ON Distribuţie România (0800.800.928 sau 0265.200.928) ) atunci când simt miros de gaz, după ce în prealabil au stins toate focurile, au deschis uşile şi ferestrele şi au părăsit încăperea”, mai precizează E.ON Distribuţie România în comunicat. (TB)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea