Rămâi conectat

Ştirea zilei

Demolatorii

Publicat

în

Român născut, crescut şi educat, am toate motivele ca la capătul a 20 de ani de la lovitura de stat din decembrie, prin tot ce s-a întreprins în această perioadă, să fiu profund afectat de rezultatele acumulate care nu pot bucura pe niciun român adevărat ce priveşte obiectiv nu subiectiv adevărata stare a lucrurilor în care  momentan se află România. O singură excepţie (pentru mine personal), sunt două posturi TV – Etno şi Favorit – unde îmi găsesc refugiul cu dragul şi frumosul nostru folclor căruia eu îi dau primatul la scară planetară: „Portul, cântecul şi jocul / Din moşi-strămoşi moştenit / Folcloru-n ansamblu totul / E dar de la Dumnezeu primit / Mulţumesc lui Dumnezeu / De tot cu ce ne-a înzestrat / Ţara-ntreg poporul meu / De la primul om creat”.
Depărtându-mă de această realitate, în oricare domeniu privesc nu văd decât ratare curată, fructul copt al unei politici sterile, lipsită de orice obiectivitate, promovată după reţete străine din care străinii au avut de câştigat iar noi românii numai de pierdut. Ne-am lepădat de cele mai importante valori ca întreprinderi, telecomunicaţii, petrol, gaze naturale, bănci până şi terenuri din dragul nost pământ pentru care toată istoria noastră e plină de exemple revoluţionare (cu adevărat revoluţionare), toate cu tentă de întregire teritorială şi alungarea forţelor străine, exploatatoare care au ajuns să ne domine prin războaie şi înţelegeri meschine ale puterilor mari cotropitoare.
Totul a fost posibil prin docilitatea şi servilismul unor pseudoromâni ajunşi în funcţii foarte susţinuţi de media de-a dreptul malefică, hulind ţara, ignorând tot ce s-a făcut în cei 45 de ani, fără echivalent în toată istoria noastră, iar pe unele ţări care nu ne-au vrut binele niciodată, prezentându-le de o manieră în care parcă şi Dumnezeu de la ei a cerut sfaturi şi metode, la creere. Mai dăunător nici că se putea dar cui să spunem şi cine ne mai bagă în seamă? Am ajuns să ne facă morală francezi, englezi, americani, nemţi, ţări în care România de dinainte de ’89 avea o cu totul altă apreciere şi cotare. Dacă la vremea respectivă exportam produse industriale, agricole şi alimentare, aproape peste tot în lume, după politica de azi am ajuns importator la de toate iar calitatea majorităţii din ele se poate vedea (cine are curiozitatea) la haldele de gunoi şi periferiile oraşelor noastre.
E de neimaginat pe ce am ajuns să ne dăm banii când liniştiţi puteam să ne folosim de produsele noastre superior calitative. Un exemplu: în 1964 mi-am cumpărat o pereche de ghete tip sport de la un magazin din Aiud marca Clujana (azi amintire). Le-am purtat ani de zile în care am făcut şi muncă de teren, le am şi în prezent, arătând aproape ca noi. Consider o blasfemie a considera cele ce aducem dinafară a fi de o calitate mai bună decât cele ce se fabricau în România. Nu mai vorbesc de costumele deosebit de frumoase ce se păstrează şi azi după zeci de ani de când le-am făcut la comandă. De asemenea, în 1966 la târgul internaţional de la Leipzig a fost clasat pe locul I luând medalia de aur, în prezent ne omorâm a importa. Frumos, nu? Dacă ar fi spaţiu disponibil la ziar aş putea veni cu zeci de astfel de exemple care să contrazică pe mincinoşii şi denigratorii de azi nonprofesionişti de lângă care nu lipsesc jigodii care fugind din ţară au slujit străinilor printr-o propagandă falsă mult dăunătoare imaginii ţării noastre în lume.
Avem o pleiadă de sfătuitori în prezent cu viziuni absolut sterile, exprimându-se în termeni generali dar unul nepunctând concret pe ce buton trebuie pus degetul în a ne mişca pozitiv. Sunt şi care mai ştiu dar se feresc de exemple concrete întrucât ele vizează forme şi metode organizatorice din trecut şi riscă a fi etichetaţi nostalgici, ceauşişti, comunişt,i etichete emise de unele fosile îndrăgostite de perioada interbelică care, din trăirile mele nu o doresc urmaşilor mei sub nicio formă. Le-aş dori să nu le fie mai rău de cum mi-a fost mie în comunism unde tot ce mi-am propus şi dorit străduindu-mă a devenit realitate, inclusiv de două ori câştigător la CEC a două autoturisme – Fiat 1300 şi Dacia 1300.
Fraţi români, mă simt obligat a opri naraţiunea de faţă cu regret iar dacă am ajuns să o fac, o fac ca urmare a rezultatelor de la bacalaureat deloc mulţumitoare, de care se face mult caz fără a puncta pe adevăratele cauze. Nu mă pretind mai sus decât cei audiaţi prin media dar cred că totul a plecat de la reformele impuse românilor fără a fi nevoie de ele pentru a nu mai fi ce-a fost şi prezentarea în mod eronat a realităţii precum şi adoptarea unor forme educative după reţete străine, intoxicarea limbajului scris şi vorbit cu expresii din alte limbi, adoptarea unei ţinute vestimentare în şcoli străine de modă românească, în concluzie, o adevărată poluare a românilor pe toate fronturile cu implicaţii negative asupra conştiinţei noastre, a tuturor iar tabloul examenului de bacalaureat recent nu poate să nu poarte amprenta acestor apucături „civilizatoare”.
Manualele alternative, educaţie sexuală, distribuirea de prezervative tinerilor liceeni, ţinuta vestimentară indecentă, băşcălia făcută uniformei şcolare, consumul de doguri, absenteismul, tragerea la răspundere a profesorului pentru unele greşeli în faţa elevilor şi a ţării chiar etc., etc. sunt doar câteva aspecte care au influenţat negativ conştiinţa tineretului şi nu numai, recolta fiind slăbirea întregului sistem educaţional şi de învăţământ care, înainte de ’89 era expus într-o cu totul altă cotă de apreciere comparativ cu orice altă ţară. Este greşit a imputa unei singure persoane şi a-i atribui responsabilitatea pe fondul acestor slabe rezultate jenante la bacalaureatul recent.
Greşit s-a pornit începând cu decembrie ’89 dezinformarea, minciuna fiind la ordinea zilei, s-a continuat şi se continuă şi în prezent iar prin minimalizarea rolului statului în economie, administraţie, învăţământ şi educaţie se constituie într-un adevărat act de demolare a României în toate sferele vieţii. Că e aşa, imensa datorie financiară externă a ţării e avocatul cel mai credibil care nu poate ocoli vinovăţia celor care ne-au plasat într-o asemenea situaţie cu mari consecinţe pe termen imprevizibil. Regret că nu pot avea cuvinte de mulţumire. Am reuşit a mă convinge de cât adevăr conţin unele probleme însuşite în tinereţe şi raportate la ce trăim azi: De la lauda mare mergi cu sacul gol; Ce semeni, aia culegi; Dumnezeu ne-a dat de toate, da-n gură nu bagă la nimeni; Unde-i minte multă-i şi prostie; Ce-şi face omul cu mâna îi aparţine; Nemulţumitului îi ia Dumnezeu darul etc, etc.
Sunt român cu toată fiinţa / Cui să-i spun, cine mă crede / Cât de grea mi-e suferinţa / Când văd cum ţara se pierde.
Petru MACARIE

Publicitate

Ştirea zilei

DEZASTRU la Titularizare 2021: Mai puțin de JUMĂTATE dintre candidați au promovat examenul scris, în țară

Publicat

în

Dezastru la Titularizarea din acest an. Rata notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă la Titularizare 2021 este de 44,47% (în scădere față de rezultatele consemnate în ultimii patru ani: 58,66% în 2020, 46,86% în 2019, 47,40% în 2018, respectiv 45,73% în 2017), se arată într-un comunicat al Ministerului Educației. Rezultatele de la examenul de Titularizare au fost publicate marți dimineață la orele 10:00, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.

Procentul notelor între 5 și 7 este de 35,49%, în creștere comparativ cu anul trecut (27,23%).

Din promoția curentă, 40,63% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte) – (58,38% în 2020, 46,79% în 2019, 46,83% în 2018, respectiv 43,07% în 2017).

130 de candidați au obținut nota 10, iar 11.014 candidați au obținut note între 7 și 9,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 27.301 candidați din totalul de 34.120 de candidați înscriși.

În centrele de evaluare au fost notate 25.059 de lucrări, întrucât: 2.193 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 8 candidați au fost eliminați, iar lucrările a 41 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2021-2022.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, astăzi, 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv mâine, 28 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

Publicitate

Sursa: edupedu.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Titularizare 2021, în Alba: 92 de candidați au PICAT la proba scrisă a examenului. Un candidat, singurul cu nota ZECE CURAT

Publicat

în

În urma examenului de Titularizare din acest an, 92 de candidați au obținut note sub 5 la proba scrisă, în județul Alba.

Din totalul candidaților, un singur profesor a obținut nota 10 curat la proba scrisă, la Educație Muzicală, acesta având domiciulul în comuna Blandiana, satul Acmariu.

Electrica Furnizare Discount

Vezi aici: Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele au fost afișate pe EDU.RO

Peste 34.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul, fiind disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate pe 3 august 2021, potrivit calendarului Ministerului Educației.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Titularizare 2021: Un candidat din Alba, nota ZECE CURAT, la disciplina de examen. De unde provine acesta

Publicat

în

Un candidat din județul Alba a obținut nota maximă, de zece curat, în cadrul examenului de Titularizare din acest an.

La proba scrisă, acesta a susținut examenul la disciplina Educație Muzicală, reușind să obțină nota perfectă, fiind și singurul care a obținut zece curat, dintre toți candidații.

Electrica Furnizare Discount

Vezi aici: Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele au fost afișate pe EDU.RO

Candidatul este originar din comuna Blandiana, satul Acmariu.

Peste 34.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul, fiind disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate pe 3 august 2021, potrivit calendarului Ministerului Educației.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea