Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Demararea lucrărilor de revitalizare a stațiunii balneo-climaterice Ocna Mureș a fost amânată!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Demararea lucrărilor de revitalizare a stațiunii balneo-climaterice Ocna Mureș a fost amânată! • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor obligă Primăria Ocna Mureș la reevaluarea ofertei câștigătoare.

Comisia care a stabilit câștigătoare oferta Asocierii S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași) în cadrul licitației de 6 milioane de euro privind amenajarea și revitalizarea Stațiunii balneo-climaterice de la Ocna Mureș trebuie să reanalizeze oferta câștigătoare. Decizia aparține CNSC și reprezintă răspunsul la contestația depusă de asocierea de firme situată pe locul 2, S.C. Frimat SPA (Italia) – S.C. Scotta SRL (Italia) – S.C. Scotta Timiș SRL.

„Admite contestația formulată de SC Frimat SPA, în contradictoriu cu orașul Ocna Mureș, și anulează raportul procedurii nr. 6482/02.05.2018, în partea ce privește oferta depusă de SC TCI Contractor General SA & SC Iasicon SA, și actele subsecvente acestuia. Obligă autoritatea contractantă să reevalueze oferta SC TCI Contractor General SA & SC Iasicon SA conform celor din motivare, în termen de 20 de zile de la primirea prezentei. (…) Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016”, se arată în decizia CNSC.

„Am luat cunoştinţă de decizia CNSC și zilele acestea se va întruni comisia pentru a reanaliza oferta câștigătoare. Probabil vor fi solicitate asocierii declarate câștigătoare documente suplimentare și apoi se va ajunge la o concluzie. Pe noi nu ne interesează cine câștigă, ci ca totul să fie în regulă. Oricum, între prima și a doua ofertă nu există o diferență mare”, a precizat Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

După mai multe amânări succesive, în 2 mai a fost anunțat câștigătorul licitației în valoare de 6 milioane de euro care își propune amenajarea și revitalizarea Stațiunii balneo-climaterice de la Ocna Mureș. În urma analizării ofertei financiare, ținând cont de criteriul „prețul cel mai scăzut”, câștigătoare a fost desemnată Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași). Valoarea mare a contractului și complexitatea lucrărilor au atras firme din țară și străinătate (Italia) sub formă de asocieri, în total 3 asocieri: 1. Asocierea S.C. Contrascom Construcții Bența SRL din Tîrgu Mureș – S.C. Concelax SRL din București împreună cu subcontractanții S.C. Consus Electric SRL din Tîrgu Mureș și S.C. Instarom SRL din Tîrgu Mureș; 2. Asocierea formată din societățile S.C. Frimat SPA (Italia) – S.C. Scotta SRL (Italia) – S.C. Scotta Timiș SRL; 3. Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași).

Reprezentanții firmei din Italia au depus în 24 mai o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) prin care au solicitat, în principal, „reanalizarea ofertei depuse de asocierea SC TCI CONTRACTOR GENRAL SA & SC IASICON SA cu respectarea cerințelor documentației de atribuire și a legislației aplicabile”, și declararea acesteia ca inadmisibilă și inacceptabilă, precum ”reluarea procedurii prin emiterea unei noi Comunicări privind rezultatul procedurii în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile în vigoare în materia achiziţiilor publice și cu prevederile documentației de atribuire”.

Operatorii economici participanți la procedură au fost nevoiți să prezinte o listă a lucrărilor executate în ultimii 5 ani, pentru cele mai importante lucrări, din care să rezulte că s-au executat și dus la bun sfârșit la nivelul a maximum 3 contracte, lucrări similare a căror valoare cumulată a fost de minimum 26.800.000 de lei, exclusiv T.V.A. Firma contestatoare susține în documentul depus la CNSC că S.C. Iasicon S.A. Iași, parte a asocierii declarate câștigătoare, a fost implicată în mai multe contracte în cadrul cărora nu și-ar fi îndeplinit obligațiile, ceea ce a produs prejudicii.

Prin revitalizarea stațiunii balneo-climaterice se urmărește revigorarea întregului oraș și a zonei Ocna Mureș în ansamblul ei, care, după închiderea combinatului.

UPSOM, a intrat într-un declin economic și demografic accentuat. În acest sens, între Primăria Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba a fost încheiat, la începutul anului trecut, un acord pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire, obiectivul principal al acordului fiind tocmai realizarea în comun a obiectivului „Staţiune balneo-climaterică Ocna Mureş”, ce include realizarea investiţiei „Amenajare bază de tratament şi agrement în oraşul Ocna Mureş”.

Aceasta urmează să fie amenajată pe terenul în suprafaţă totală de 10.656 mp, situat pe strada Fabricii, F.N., în Ocna Mureş. Va fi construit un complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii şi altele. Ocna Mureş s-a remarcat pe harta turistică a României prin Băile Sărate, momentul de glorie fiind atins în anii 1980, când mii de oameni din toată ţara veneau aici să-şi trateze afecţiunile reumatice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea