Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Delegaţie a Consiliului Judeţean al Elevilor Alba, la conferinţa Regională „Accent pe reprezentare” de la Sibiu

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 6-9 septembrie  2013 a avut loc în Ocna Sibiului din judeţul Sibiu Conferinţa Regională a Consiliului Regional al Elevilor Centru  cu tema ” Accent pe reprezentare „. Evenimentul a fost  găzduit de Consiliul Judeţean al Elevilor Sibiu în parteneriat cu autorităţile locale şi judeţene din judeţ.

Cele cinci  judeţe ale regiunii centru, respectiv  Alba, Braşov, Mureş, Covasna şi Harghita, au avut câte doi reprezentanţi, iar judeţul Sibiul, în calitate de organizator a participat cu cinci membri. Consiliul Judeţean al Elevilor Alba a fost reprezentat la conferinţă de Oscar Gal – director al departamentului de concursuri şcolare şi extraşcolare al CJE Alba şi Delia Molodeţ –  vicepreşedinte al CŞE din Colegiul Naţional „H.C.C” Alba Iulia.

Invitatul special al acestei conferinţe a fost  Răzvan Cîndea , Secretarul pe Interne al Consiliului Naţional al Elevilor . Locaţia conferinţei a fost  o cabană din Ocna Sibiului unde mediul fomal  s-a îmbinat cu cel informal . Cu ocazia evenimentului s-au desfăşurat o serie de workshop-uri pe teme precum : accent pe reprezentare,  sistemul educaţional din România, finanţarea educaţiei şi activitatea Consiliilor Elevilor din regiune .

„Prima zi a conferinţei  a avut ca menire socializarea dintre participanţi şi schimbul de bune practici. În a doua zi s-a desfăşurat sesiunea de deschidere a conferinţei şi s-a prezentat programul acesteia. De asemenea gazdele  ne-au invitat la o deplasare în minunatul municipiu Sibiu, unde participanţi au avut ocazia de a lua parte la câteva evenimente culturale şi artistice  importante. A treia zi a conţinut patru  sesiuni plenare în cadrul cărora s-au prezentat  rapoartele de activitate ale CJE-urilor, s-a organizat o dezbatere pe  tema „Accent pe reprezentare „, pe ” Sistemului educaţional din  Romînia: prezent şi perspective ” şi s-a prezentat noua metodologie de desfăşurare ale alegerilor din cadrul Consiliului Elevilor. Totodată, pe baza rapoartelor de activitate s-a făcut  o evaluare a fiecărui CJE „, a transmis Andrei Nicolae Popa, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Alba.

Nu în ultimul rând, în cadrul conferinţei CRE Centru a atins puncte ca: relaţia cu presa, relaţia cu instituţiile publice, relaţia cu Ministerul Educaţieii Naţionale, relaţia CJE-urilor cu ISJ-urile, relaţia CŞE-urilor cu conducerea unităţii de învăţământ, relaţia Consiliilor Elevilor cu partenerii, relaţia cu Federaţia de părinţi şi  sindicatele, relaţia cu structurile suport şi nu în ultimul rând  şi cel mai important, relaţia cu elevii .

„Din punctul meu de vedere, conferinţa a fost un succes şi merită repetată iar data viitoare poate  chiar CJE Alba va fii  gazdă. În cadrul sesiunilor  s-a muncit mult şi s-au adus la cunoştiinţă unele probleme întâmpinate de fiecare CJE , ca urmare, prin dialog şi schimb de experienţă s-a putut ajunge la o rezolvare a acestora. Singurul lucru pe care îl consider a fi un punct slab al conferinţei ar fi programul care a fost centrat pe o singură zi de sesiuni intense deşi perioada evenimentului ar fi permis lărgirea dialogului şi aprofundarea temelor de discuţii.” a declarat Delia Molodeţ, Vicepreşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor din Colegiul Naţional „H.C.C” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea