Rămâi conectat

Curier Județean

Declaraţii aiuritoare ale lui Miron Cozma la Alba Iulia. Marinela Niţu s-a aflat printre „spectatori”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Venit la Alba Iulia împreună cu soţia sa Marinela Niţu pentru a-şi lansa partidul nou format chiar cu ocazia Zilei Naţionale a României, Miron Cozma nu a ezitat să facă o serie de aşa-zise dezvăluiri. De ele s-au „bucurat” doar o mână de oameni, nu mai mulţi de 30, care au venit să asiste la discursul Luceafărului huilei. O mare parte a asistenţei a fost formată din membri ai Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM) din ţară, care de acum are o filială şi în Alba, condusă de un poliţist aflat la pensie, Virgil Popa. Cozma susţine că partidul pe care îl conduce fiinţează încă din anul 1893 iar acum are loc revitalizarea lui.

„Partidul nostru a participat la actul de la 23 august 1944. Mulţi atribuie regelui, vezi Doamne, faptul că războiul s-a încheiat mai devreme cu o jumătate de an. (…) De fapt patru mari lideri de atunci s-au dus peste rege şi l-au obligat să semneze acel act care a dus la întreruperea războiului. Acei lideri erau Brătianu, Maniu, Titel Petrescu al nostru şi Lucreţiu Pătrăşcanu, fiecare reprezentând un partid politic. Un lucru senzaţional, nespus până acum, este că dacă al doilea război mondial se sfârşea cu şase luni mai târziu, bombele de la Nagasaki şi Hiroshima ar fi căzut în Europa, în Germania. Suntem mândri că unul dintre cei care au prevenit această catastrofă europeană a fost Titel Petrescu, membru al partidului nostru”, le-a spus Miron Cozma celor câţiva membri strânşi în sala de conferinţe a unei pensiuni din oraş pentru a asistat la lansarea filialei judeţene a PSDM.

Şi ciudăţeniile rostite de Luceafărul huilei nu s-au sfârşit aici. El a pronosticat că până în 2048 Israeulul dispare de pe harta lumii. Totodată, Cozma crede că se doreşte neo-colonizarea României, proces pe care promite că, împreună cu partidul său va încerca să îl stopeze când va ajunge la putere. Odată ajuns la putere, fostul lider al minerilor din Valea Jiului susţine că va crea 1 milion de locuri de muncă pe an.

El nu vede cu ochi buni nici proiectul de la Roşia Montană, catalogându-l drept „un mare act de trădare de ţară iar vinovat este Traian Băsescu”. „Roşia Montană nu are numai aur, ci şi o substanţă activă de patru ori mai scumpă, adică wolfram. Asta vrea să se ia de acolo, nu numai aur. Cei care susţin acest proiect aduc cel mai mare deserviciu României. Când voi veni eu la putere voi naţionaliza toate rezervele naturale”, a promis Cozma.

Ioana PITICARIU

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea