Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Decizie pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia: pedepse majorate pentru şantajiştii Bălan, Trifa şi Solomon

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat o hotărâre definitivă în dosarul de şantaj al grupului Trifa – Bălănel”. Aici s-a judecat apelul declarat de DIICOT – Serviciul teritorial Alba Iulia împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Alba în 23 mai 2011 în acest dosar. Potrivit purtătorului de cuvânt de la Curtea de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, sub aspectul laturii penale, Curtea de Apel Alba Iulia a majorat pedepsele aplicate celor 3 inculpaţi care au fost astfel condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj la pedepsele de: 2 an închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru inculpatul Adrian Bălan, 1 an şi 6 luni închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendare, pentru inculpatul Adrian Trifa, iar cu privire la inculpatul Solomon Sicoe, 2 luni de închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendare.
Sub aspectul laturii civile Curtea de Apel Alba Iulia a desfiinţat sentinţa penală atacată cu privire la acţiunea civilă formulată de partea civilă Luigi Saviato împotriva inculpatului Solomon Sicoe şi a dispus trimiterea acestei acţiunii civile aceleiaşi instanţe de fond, urmând ca aceasta să fie soluţionată în cadrul dosarului iniţial de fond, respectiv dosar nr. 1377/107/2011 al Tribunalului Alba –  Secţia penală. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu inculpaţii Adrian Trifa şi Solomon Sicoe şi de la comunicare cu celelalte părţi, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Prin sentinţa penală atacată pronunţată de Tribunalul Alba în acest dosar în 23 mai 2011 cei trei inculpaţi au fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj la următoarele pedepse: 1 an închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru inculpatul Adrian Bălan, 1 an închisoare cu suspendare pentru inculpatul Adrian Trifa iar cu privire la inculpatul Solomon Sicoe 600 lei amendă penală precum şi obligarea pe la plata a 875 euro daune materiale şi 500 euro daune morale în favoarea părţii civile Luigi Saviato în urma admiterii acţiunii civile a acestuia din urmă. Inculpaţii au recunoscut în faţa instanţei de fond săvârşirea faptelor reţinute în rechizitoriu şi au beneficiat astfel de reducerea prevăzută de lege la stabilirea pedepselor aplicate. Cu privire la inculpatul Adrian Bălan Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în 12 septembrie 2011 menţinerea stării de arest preventiv, ceilalţi inculpaţi fiind judecaţi în stare de libertate. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea