Rămâi conectat

Ştirea zilei

Decesul pacientei de doar 39 de ani, din Alba, infectată cu COVID-19: ”Practic plămâni nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire…”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decesul pacientei de doar 39 de ani, din Alba, infectată cu COVID-19: ”Practic plămâni nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire…”

O femeie, în vârstă de 39 de ani, a fost adusă în dimineața zilei de duminică, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febră 38,1 °C, dispnee, tuse seacă, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile).

Pacienta a fost confirmată duminică după-masa cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în urma analizelor efectuate în cadrul laboratorului SJU Alba Iulia. Femeia a decedat in cursul zilei de luni, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viața.

„Pacienta de 39 de ani s-a prezentat la spital duminică cu febră, stare generală alterată, dispnee, tuse și saturații mici de oxigen. Având în vedere starea s-a făcut un computer tomograf, unde s-au constatat modificări patologice la nivelul ambilor plămâni, o pneumonie extinsă bilaterală. Având în vedere starea i s-a recoltat testul COVID-19 și a fost internată la izolare, le terapie intensivă. Testul s-a confirmat a fi pozitiv, iar în jurul orei 16.00, pacienta a intrat în stop cardiorespirator. A fost resuscitată, intubată și ventilată mecanic, însă a doua zi a intrat iar în stop cardiorespirator care nu s-a mai putut resuscita și a fost declarat decesul pacientei.

Plămânii în loc sa fie negri, cum apar pe radiografie, erau albi, adică erau afectați aproape în întregime de această boală, o pneumonie extinsă bilaterală, practic plămâni nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire. Cei de acasă ar trebui să înțeleagă că pandemia nu s-a terminat, că virusul este transmis în continuare și ar trebui să-și ia măsuri de precauție ca să evite această contaminare”, a declarat Dan Crainic, director medical al SJU Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea