Decesul pacientei de doar 39 de ani, din Alba, infectată cu COVID-19: ”Practic plămâni nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire…”

Decesul pacientei de doar 39 de ani, din Alba, infectată cu COVID-19: ”Practic plămâni nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire…”

O femeie, în vârstă de 39 de ani, a fost adusă în dimineața zilei de duminică, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febră 38,1 °C, dispnee, tuse seacă, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile).

Pacienta a fost confirmată duminică după-masa cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în urma analizelor efectuate în cadrul laboratorului SJU Alba Iulia. Femeia a decedat in cursul zilei de luni, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viața.

ELIT

„Pacienta de 39 de ani s-a prezentat la spital duminică cu febră, stare generală alterată, dispnee, tuse și saturații mici de oxigen. Având în vedere starea s-a făcut un computer tomograf, unde s-au constatat modificări patologice la nivelul ambilor plămâni, o pneumonie extinsă bilaterală. Având în vedere starea i s-a recoltat testul COVID-19 și a fost internată la izolare, le terapie intensivă. Testul s-a confirmat a fi pozitiv, iar în jurul orei 16.00, pacienta a intrat în stop cardiorespirator. A fost resuscitată, intubată și ventilată mecanic, însă a doua zi a intrat iar în stop cardiorespirator care nu s-a mai putut resuscita și a fost declarat decesul pacientei.

Plămânii în loc sa fie negri, cum apar pe radiografie, erau albi, adică erau afectați aproape în întregime de această boală, o pneumonie extinsă bilaterală, practic plămâni nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire. Cei de acasă ar trebui să înțeleagă că pandemia nu s-a terminat, că virusul este transmis în continuare și ar trebui să-și ia măsuri de precauție ca să evite această contaminare”, a declarat Dan Crainic, director medical al SJU Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...