Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Deblocarea posturilor din sănatate anunțată de ministru: Până când se preconizează ca se vor ocupa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deblocarea posturilor din sănatate anunțată de ministru: Până când se preconizează ca se vor ocupa

Alexandru Rafila anunță că posturile din domeniul sănătății urmează să fie deblocate, exprimând speranța că până la sfârșitul lunii februarie acestea vor fi ocupate.

Ministrul Sănătății a menționat că au fost finalizate noi memorandumuri pentru deblocarea posturilor și că acestea vor fi discutate la Ministerul Finanțelor, urmând să fie supuse aprobării Guvernului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Rafila a subliniat că procedura presupune scoaterea posturilor la concurs și, ulterior, organizarea concursurilor într-un interval de 30 de zile. El a menționat că memorandumuri similare au fost întocmite și în anul precedent, însă doar unul a fost aprobat, iar altele au rămas în așteptare.

Ministrul Sănătății a menționat că deblocarea vizează posturile pentru medici, asistenți medicali și personalul auxiliar care deservesc unitățile sanitare. Rafila a răspuns și la declarațiile ministrului Finanțelor privind deblocarea a 5.000 de posturi din sănătate, exprimându-și preferința pentru analiza detaliată a solicitărilor spitalelor și luarea unei decizii responsabile în funcție de nevoile sistemului de sănătate.

Citește și: SANITAS pregătește cea mai mare grevă din ultimele două decenii în sistemul de sănătate: Când se preconizează că va avea loc

Întrebat despre scenariul în care memorandumurile nu vor fi aprobate, ministrul Sănătății a afirmat că nu ia în calcul această posibilitate și exprimă încrederea că interesul pacienților din România va primi prioritate.

Sursa: didgi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea