Rămâi conectat

Societate

De Paşti, albaiulienii şi-au luat cu asalt Cetatea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vremea frumoasă şi zilele de sărbătoare au făcut ca Şanţurile Cetăţii să devină aproape neîncăpătoare pentru miile de albaiulieni care au dorit să se relaxeze şi să se plimbe printr-un loc de o frumuseţe aparte, situat chiar în inima oraşului. Este evident că albaiulienii s-au reîndrăgostit iremediabil de Cetatea lor, lucru care nu poate decât să demonstreze o dată în plus că proiectele edilitare ale Primăriei Municipiului Alba Iulia au fost bine gândite şi corect puse în aplicare. Grupuri de tineri, vârstnici, cupluri, părinţi cu copii în cărucioare sau de mână, plimbându-se pe alei sau stând pe bănci, cu toţii savurau liniştea unei după-amiezi de primăvară călduroasă, într-un loc cu verdeaţă şi lipsit de praf sau zgomot, cu multe locuri umbroase la adăpostul zidurilor impunătoare ale Cetăţii Alba Carolina, condimentând această scurtă vacanţă de Paşti.
Parcurgând pe rând Traseul Sudic, pe şanţuri, iar apoi cel Estic am întâlnit oameni încântaţi de ceea ce vedeau: unii dintre ei nici nu puteau să îşi oprească exclamaţiile de admiraţie, mulţi făceau poze fie cu soldaţii din Gardă, fie cu poneii din zona Centrului de echitaţie, fie cu Cetatea de care s-au reîndrăgostit. „Este absolut mirific. Aici, la câţiva metri de casă şi habar n-aveam ce e aici. Mâine venim şi cu Andreiuţa să vadă florile şi poneii”, au fost cuvintele pe care le-a adresat probabil soţiei sale un domn între două vârste, cu părul grizonat, aranjat la costum în carouri în prima zi de Paşti.
Potrivit calculelor făcute de către soldaţii din Garda Cetăţii, numărul celor care au ales ca loc de plimbare parcul din şanţurile Cetăţii în prima zi de Paşti a depăşit 2400, iar luni – a doua zi de Paşti – s-a apropiat de 1800.
Prezenţa albaiulienilor într-un număr atât de mare este confirmarea cea mai bună a dragostei pe care ei o poartă pentru Cetatea din inima oraşului lor şi totodată a aprecierii frumuseţii acestor locuri.
Tocmai din acest motiv, în week-end-ul viitor, societatea noastră le va pregăti o nouă surpriză celor îndrăgostiţi de Cetatea Alba Carolina. Este vorba despre sărbătoarea ajunsă deja la a treia ediţie „Ziua Cetăţii”, care se va desfăşura  sâmbătă, 30 aprilie. Tot atunci vom organiza şi deschiderea Traseului celor Trei Fortificaţii şi a Traseului de Nord. Evenimentul va fi presărat cu mai multe surprize dintre care amintim doar câteva: Masa Tradiţională în Amfiteatrul Roman din Şanţurile Cetăţii, salve de tun şi schimbarea Gărzii la Poarta a III-a în formaţie completă plus alte surprize care se vor auzi şi vedea de la câţiva kilometri distanţă pe cerul înstelat.
Credem că va fi cu siguranţă o nouă invitaţie de nerefuzat pentru localnici sau pentru turiştii care vin să vadă Alba Iulia, vrăjiţi de ecourile unei cetăţi bastionare ce se umple de viaţă pe zi ce trece.
Emanuel DRĂGUŞIN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea