Rămâi conectat

Societate

De la izvoarele Arieşului în inima Bucureştiului

Publicat

în

Se remarcă cu precadere în aceste vremuri pe care le trăim, în întreaga lume, o mişcare de căutare a rădăcinilor poate şi din cauza excesului de mondializare, resimţită ca un soi de tăvalug cultural. Oamenii vor să se identifice, să-şi caute acel element care-i face unici, deosebiţi printre ceilalţi şi atunci se întorc spre tradiţii, religie, natură. Vatra strămoşească, brânza, opinca, cântecul şi jocul, toate la un loc constituie tezaurul unui neam ce nu-şi va pierde niciodată personalităţile remarcabile.
În această sferă autentic păstrătoare de tradiţii româneşti se poate înscrie şi demersul d-lui deputat de Apuseni – Corneliu Olar, care precum odinioară Horea din Fericet, a reuşit să înscrie în lumea puternic industrializată a Bucureştiului un loc de excepţie, un leagăn al românismului, Ambasada Ţării Moţilor. Modestia, omenia, respectul faţă de înaintaşi şi de zona de obârşie îl impun pe dl. deputat Olar ca o personalitate de excepţie a Munţilor Apuseni, domnia sa reuşind să-i aducă acestei regiuni încărcate de istorie recunoaşterea aportului la tezaurul valorilor specific româneşti. Demersul d-lui deputat de a sprijini elevii din zonă oferindu-le ospitalitatea Ambasadei Moţilor este unul lăudabil, mai ales din perspectiva situaţiei economice în care ne aflăm. Continuând tradiţia împământenită de dl. deputat, în data de 13. 05. 2011 elevii Grupului Şcolar de Turism Arieşeni însoţiţi de cadrele didactice şi beneficiind de vremea deosebit de frumoasă au parcurs itinerariul Arieşeni – Bucureşti. La sosirea în Alba Iulia am fost întâmpinaţi de dl. deputat Olar care, în stilul său veşnic debordant, le-a oferit elevilor cornuri calde şi i-a însoţit în Catedrala Reîntregirii. Urându-le şedere plăcută în locul de popas al moţior dl. deputat ne-a călăuzit pe Valea Oltului unde elevii au vizitat mănăstirile Cozia, Turnu şi Curtea de Argeş.
Ziua de sâmbătă, 14. 05. 2011, va fi de neuitat şi înscrisă pe vecie în sufletele noastre, elevi şi profesori deopotrivă. Mândria pe care am simţit-o peste tot pe unde am fost călăuziţi nu se poate exprima în cuvinte. Fascinaţia glasului de tulnic, frumuseţea şi ornamentaţia costumelor populare, autenticitatea cântecelor şi jocurilor populare, comportamentul ireproşabil al elevilor au stârnit admiraţia celor pe care i-am vizitat. Datorită acestui „om al Ţării de Piatră”, om de certă valoare, susţinător al moţilor şi dedicat valorificării nestematelor populare sălăşluite în acest spaţiu ancestral, porţile tuturor instituţiilor bucureştene s-au deschis larg spre a ne face o primire călduroasă. Grădina Zoologică, Circul Globus, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Parcul Herăstrău au fost pentru elevii din Arieşeni adevărate fascinaţii pentru care cuvintele sunt de prisos.
Întâlnirea elevilor pe care domnul deputat a facilitat-o cu prima doamnă a ţării, Maria Băsescu, a constituit prilejul de a ne mândri din plin cu portul popular şi tradiţiile româneşti păstrate încă cu sfinţenie în comuna Arieşeni. Modestia, amabilitatea, distincţia şi mărinimia pe care ni le-a arătat prima doamnă va reprezenta pentru mult timp un model veritabil demn de urmat.
În dimineaţa zilei de duminică, 15 mai 2011, cu sufletul încărcat de emoţie ne-am luat la revedere de la gazdele noastre deosebit de ospitaliere lansându-le invitaţia de a vizita staţiunea turistică Arieşeni. Pe drumul spre casă, profitând de timpul nesperat de frumos, am urcat cu telecabina masivul Bucegi (Sfinxul, Babele), iar apoi am vizitat castelul Bran şi împrejurimile. Din ceea ce am trăit, atât cadrele didactice cât şi elevii, concluzia nu poate fi decât următoarea: „Pe firmamentul istoriei apar la intervale regulate de timp personalităţi de anvergură, cu totul excepţionale înzestrate cu virtuţi ce le confirmă pe deplin rolul cuvenit pe scena istoriei. Un astfel de om este şi domnul deputat Corneliu Olar, care a demonstrat, prin faptele sale, că indiferent cât de sus poţi să accezi pe scara ierarhică, bunul simţ, respectul faţă de toţi ai tăi din mijlocul şi cu ajutorul cărora te-ai ridicat reprezintă normele morale cu care te vei înscrie definitiv în paginile istoriei naţionale. Cu profunde mulţumiri, elevii şi cadrele didactice ale Grupului Şcolar de Turism din Arieşeni.
Prof. Mirela MOCAN


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75

Atmosfera nu e una tocmai plăcută la intrarea în orașul Câmpeni, pe DN75, unde o fosă septică este deversată pe marginea drumului.

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției un videoclip postat pe rețelele de socializare, în care este prezentată situația de-a dreptul deplorabilă, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai mult, vis-a-vis de locul în care se petrece „dezastrul ecologic” este amenajat un loc de picnic, unde turiștii ar trebui să se relaxeze și eventual să mănânce, o activitate greu de realizat în condițiile mirosului neplăcut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Publicat

în

Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Robinetele din parcul din fața Primăriei Sebeș nu funcționează nici în acest an, spre indignarea cetățenilor și trecătorilor.

Un cititor ziarulunirea.ro, nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează posibila venire timpurie a temperaturilor caniculare de vară, a trimis pe adresa redacției o serie de imagini cu un robinet din parcul din inima orașului, nefuncțional înainte de sezonul estival.

Elit - Gustul Desăvârșit

În lunile următoare, meteorologii transmit că România va avea parte de o vară atipică. Așa cum s-a întâmplat și până acum, temperaturile au oscilat de la o zi la alta, iar mai multe zone din țară au fost afectate de fenomene meteo extreme – grindină, furtuni, ploi torențiale, formându-se chiar, local, inundații.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma. Mai mult decât atât, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât cele specifice sfârșitului lunii mai.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare