Rămâi conectat

Sport

De la copil de mingi în 2010, la titular împotriva FCSB, la Zlatna, uniristul Alexandru Giurgiu: „trăim un vis”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Giurgiu, echipierul ardelenilor, a trăit pe viu ultimul succes al Unirii Alba Iulia împotriva Stelei, în mai 2010, 2-1 (1-1), pe “Cetate”! Jucătorul de bandă stângă a fost copil de mingi la confruntarea ce rămâne în istoria fotbalului albaiulian, joc în care a debutat în Liga 1 Nicolae Stanciu, cel mai important transfer al FCSB din toate timpurile. “Am trăit o bucurie imensă, Unirea a câștigat, iar Nicu – colegul meu de cameră, a primit botezul primei scene”, și-a amintit Alex, care azi a împlinit 26 de ani.

Alexandru Giurgiu consideră că disputa de joi, 27 septembrie, de la ora 21.30, de pe Stadionul “Minaur” din Zlatna, este o oportunitate extraordinară pentru toți componenții formației din Liga a 3-a.

*Păcat că nu jucăm pe «Cetate»! Veneau 10.000 de suporteri”

Este cel mai important joc de când am revenit acasă, o sărbătoare pentru noi. Dacă reușim o mare surpriză, Unirea Alba Iulia va reintra, inevitabil, în atenția generală. Ne gândim la acest meci ca la un vis pe care-l trăim în realitate. Șansele noastre, atâtea câte sunt, ni le vom juca până la capăt și sunt convins că noi, jucătorii, o să ne concentrăm mai mult ca la oricare meci din eșalonul terț”, a menținat Giurgiu, utilizat în acest sezon în centrul liniei de mijloc. Titular incontestabil în formula lui Adrian Bicheși, fotbalistul albaiulian ce a strâns prezențe în primul eșalon din România (Drobeta Tr. Severin și Astra Giurgiu, fiind legitimat și la Dinamo) și din Bulgaria (la Slavia Sofia) are un mare regret legat de meciul anului, faptul că nu se dispută la Alba Iulia. “Contează foarte mult acest aspect. Altfel era dacă jucam acasă, pe «Cetate», cu 10.000 de fani în tribune”, a menționat fotbalistul care a punctat în două rânduri în acest sezon, la Giarmata în Liga a 3-a, respectiv în faza a patra a Cupei României cu Industria Galda, când a egalat în minutul 83 și apoi a transformat un penalty la loviturile de departajare ce au decis calificarea în “16”-imi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea