Rămâi conectat

Ştirea Ta

De ce bărbaţii îşi cer scuze atât de greu?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Să faci un bărbat să-şi ceară scuze nu e tocmai uşor. E mai uşor să opreşti un tren aşezându-te în faţa lui, pe linie, îmbrăcată doar într-o pereche de chiloţei roşii. Şi mai e ceva… să-l faci să-şi ceară scuze strică oricum, tot. Trebuie să vină de la el. Şi totuşi… de ce le este aşa de greu să ceară iertare?
lMotivul numărul 1. Ca să-ţi ceri scuze
trebuie să recunoşti că ai greşit…
Cine, eu?!!!! Poate că a fost scos din context… sau poate eşti tu prea sensibilă… sau… te-ai gândit vreo secundă că mă gândeam la ceva foarte important de la serviciu? Fă chestia asta sâmbătă seara, când ieşi cu ea în oraş şi când oricum n-ar trebui să te gândeşti la serviciu nici dacă eşti singur pe lume… şi vei fi nevoit să-ţi ceri scuze… de două ori.
lMotivul numărul 2. Inferioritatea, aşa cum o vedem noi…
Noi, bărbaţii, avem un stil simplist când e să stabilim cine e superior… Sunt mai înalt, mai puternic, mai şcolit şi mai ales… am mai mulţi bani decât un alt pretendent. Dar adesea persoana care stă în genunchi nu e mai slabă decât cea care stă în picioare.
lMotivul numărul 3. Teama de repercusiuni
Mereu te gândeşti şi ce urmează, pasul doi, după ce ţi-ai cerut iertare. Te simţi ca un luptător care stă în ring fără gardă şi se întreabă unde o să vină lovitură… la cap sau la ficat? Ţi-e teamă să nu-ţi facă ochiul ca la ursul panda? Da? Atunci o să întreb direct: de ce ai „lovit” tu primul?
lMotivul numărul 4. Să-ţi ceri iertare nu ajută la nimic.
Ai comis-o şi ştii că ai comis-o… să-ţi ceri iertare nu repară ce s-a stricat! Atunci… de ce să te mai deranjezi… nu? News flash… ajută! Din momentul în care o faci ea ştie că pentru tine contează. Ştie că nu eşti dezinteresat sau imbecil şi ţi-ai dat seama. Dar mai ales ştie că faci o promisiune… să nu repeţi niciodată acea eroare… Desigur, ca om normal într-o pădure de clişee, e foarte posibil să faci alta…şi alta…
lMotivul numărul 5. Dacă îi ceri scuze o laşi să te domine…
Şi preferi să domini tu… Foarte bine, atunci începe cu cel mai greu exerciţiu: domină-te şi spune nenorocitele alea de cuvinte! Demonstrează-i ei, dar mai ales ţie că nu te iubeşti mai mult decât o iubeşti pe ea, că nu te iubeşti atât de mult încât să mături sub preş adevărul, când adevărul este că… ai greşit.
Orice bărbat adevărat ştie că cel mai greu nu este să domini o femeie. Cel mai greu este să o iubeşti ca pe un egal. Când ştii în adâncul sufletului tău că ea e peste tine… Când simţi în fiecare zi că pentru a merita această egalitate, trebuie să devii un om mai bun… (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția Dacă până nu demult Alba Iulia era ”împânzită” de giratorii, odată cu dispariția lor în urma lucrărilor de mobilitate, șoferii din Alba se pare că au dat uitării regulile de circulație și prioritățile în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea