Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

De ASTĂZI începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor ucraineni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De ASTĂZI începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor ucraineni

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență transmite că începând de astăzi, 12 mai 2023, va începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu hrana și cazarea cetăţenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, aferente lunilor ianuarie, februarie și martie ale anului curent.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Sumele aferente celor 3 luni vor fi repartizate integral inspectoratelor județene pentru situații de urgențe/Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, și mai departe fiecărei primării, până la mijlocul săptămânii viitoare, pentru a fi virate beneficiarilor.

Sumele necesare intră astăzi în contul IGSU, după ce Ministerul Afacerilor Interne a depus în regim de urgență toate diligențele pentru majorarea bugetului IGSU, având în vedere măsurile aprobate în ședința de Guvern din data de 10 mai 2023”, transmite instituția într-un comunicat de presă.

ISU amintește că Ministerul Afacerilor Interne a semnat în luna mai, în calitate de beneficiar, Contractul de Finanțare cu titlul ”Solidari pentru Ucraina”, pentru compensarea unei părți din cheltuielile efectuate în continuare de statul român pentru acoperirea nevoilor de bază imediate și sprijinirea refugiaților.

Proiectul are o valoare totală de peste 585,3 milioane lei și este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară CARE – Măsuri imediate pentru acordarea de sprijin cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni Meteorologii anunţă că săptămâna viitoare vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Conform prognozei anunţate vineri, în săptămâna 13 – 20 mai, temperaturile se vor situa sub cele obişnuite în acest interval. Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024 Valorile termice vor fi apropiate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea