Daune morale de 120.000 de euro în urma unui accident petrecut în Franța în care a fost implicat un șofer din Alba

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Daune morale de 120.000 de euro în urma unui accident petrecut în Franța în care a fost implicat un șofer din Alba, fost fotbalist la Inter Ciugud

Un accident mortal ce a avut loc în urmă cu 4 ani în Franţa, în care au decedat doi şoferi români, dintre care unul din Alba, face obiectul unui proces civil la Alba Iulia deschis de familia celui care a murit nevinovat, un tânăr de 22 de ani din Negreşti, judeţul Vaslui. Cinci membri ai familiei au obţinut daune morale în valoare de 120.000 de euro. Suma ar urma să fie achitată de o firmă de asigurări.

Pretenţiile financiare iniţiale au fost în valoare de 5 milioane de euro. Decizia a fost pronunţată la Tribunalul Alba în 10 august 2018 şi nu este definitivă. Procesul a fost determinat de un accident rutier ce a avut loc în Franţa, în 22 mai 2014, în urma căruia a murit, nevinovat, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Negreşti.

Cosmin Gabriel Bălăuţă a decedat în chinuri groaznice, după ce cabina vehiculului a luat foc în urma impactului, iar el a rămas blocat în interior. Soarta a făcut ca în accident să fie implicate două autovehicule din România: autocamionul condus de tânărul din Negreşti, care lucra de câteva luni ca şofer pentru o firmă din judeţul Suceava, şi o autoutilitară condusă de un alt tânăr de 22 de ani, Dragoş Damian, angajat la o societate din Alba.

Modul în care au fost descoperite autovehiculele implicate în accident a fost dovada că impactul dintre cele două maşini a fost extrem de puternic. Cei aflaţi la volan n-au avut nicio şansă, deşi echipajele de salvare au ajuns în scurt timp acolo. Pe şoferul camionetei (Dragoş Damian), paramedicii l-au găsit la zece metri distanţă.

Lovitura a fost atât de puternică încât a fost proiectat prin parbriz. Tânărul era, în timpul liber, fotbalist la Inter Ciugud. Din măsurătorile făcute la locul accidentului, se pare că tânărul ar fi încercat o depăşire riscantă, chiar la ieşirea dintr-o curbă. Vizibilitatea nu era bună, şi camioneta pe care o conducea a lovit un TIR ce venea din direcţie opusă. Cabina utilajului greu a luat foc, iar şoferul, Cosmin Gabriel Băluţă, a murit pe loc. Impactul mortal a avut loc pe o şosea din nordul Franţei.

Presa franceză scria la momentul respectiv că, în camionetă, alături de românul de 22 de ani se mai afla o persoană care a ajuns la spital în stare gravă. Din concluziile criminaliştilor francezi a rezultat că vinovat de producerea accidentului a fost tânărul şofer din Alba.

Acesta circula cu o viteză de 160-170 km/oră, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de camionul condus de celălalt şofer român. Cinci persoane, membri ai familiei tânărului din Vaslui, au calitatea de ”reclamant” în procesul deschis la Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

FlipaDaFinga 25 august 2018 at 14:56

Cosmin Gabriel Bălăuţă a decedat în chinuri groaznice, după ce cabina vehiculului a luat foc în urma impactului, iar el a rămas blocat în interior.
vs.
Cabina utilajului greu a luat foc, iar şoferul, Cosmin Gabriel Băluţă, a murit pe loc.

Hotărâți-vă.

Comentariile sunt oprite