Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Darko Zakoc, antrenorul triplei campioane Volei Alba Blaj: “În derby-ul cu CSM București putem relansa campionatul”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Darko Zakoc este emblema fenomenului Volei Alba Blaj, echipa ce a dominat voleiului autohton în ultimii ani și acum scrie istorie în Champions League. “Mândria județului” are trei titluri consecutive și eventul ediției anterioare, iar vineri, 9 martie, de la ora 19.30, dispută în deplasare derby-ul campionatului, cu CSM București, liderul stagiunii, ce are șase puncte avans.

Facem tot ce este posibil, CSM-ul are avantaj mare, în cele două meciuri directe au fost foarte motivaţi şi bine pregătiţi.

Faţă de confruntarea de la Blaj avem, de data aceasta, mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti meciul. Sunt convins că echipa noastră va fi foarte motivată şi dacă vom reuşi să jucăm cu sacrificiu extraordinar şi cu precizie mai multă decât în ultimele meciuri contra lor, totul este deschis, putem relansa campionatul”, a precizat Darko Zakoc, antrenorul care a fost pe banca tehnică a echipei blăjene la toate cele 4 campanii europene, trei la rând în Champions League.

*Organizarea Final Four Champions League, o mare onoare

Principalul Blajului, desemnat cetățean de onoare al municipiului în 2017, alături de căpitanul Adina Salaoru, a vorbit și despre organizarea Final Four-ului Champions League la București în 5-6 mai și accidentarea libero-ului Marina Vujovic. “Este o mare onoare, în primul rând prin faptul că oamenii de la CEV au recunoscut acest club tânăr, care există de doar şapte ani.

Este o foarte mare realizare, organizăm un turneu care reprezintă vârful voleiului european intercluburi și cred că clubul nostru va fi la cel mai înalt nivel. Sigur că noi plecăm cu, poate, ultima şansă, însă este o onoare să fii într-o asemenea companie selectă. În următoarele zile vom completa echipa, ne trebuie neapărat un libero nou şi cred că vom rezolva această problemă şi nu vom merge fără ambiţii la Final Four. Cel mai important lucru este că pentru oraş şi clubul nostru este ceva ce nu a fost visat, să zicem, în urmă cu vreo trei ani de zile”, a spus Darko Zakoc, antrenorul în vârstă de 54 de ani, supranumit “omul trofeu”, cu 18 titluri cucerite într-o carieră de peste trei decenii. Sub comanda sa, Volei Alba Blaj a câștigat Grupa A din Champions League, cu 5 victorii din 6 partide, a acces între primele 6 echipe europene și dispută o semifinală în cea mai importantă competiție continentală.

Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea