Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Daniel Zdrânc, vicepreședinte PSD Alba: De la 1 aprilie, alocațiile copiilor se majorează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea bugetului de stat pentru anul 2019 a intrat în vigoare, astfel că sumele pe care le vor primi copiii sunt: 300 de lei pentru cei cu vârsta de până în doi ani, 150 de lei pentru cei de până în 18 ani, 300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârsta de până în 18 ani.

Alocațiile copiilor pe 2019 se vor mări, așa cum prevede ordonanța de urgență a Guvernului, ce a fost oficializată de curând și publicată în Monitorul Oficial. Deși elevii așteptau ca de la 1 martie să se aplice majorarea, dat fiind că legea bugetului de stat pentru anul 2019 a fost adoptată vineri, 15 martie a.c., și a intrat în vigoare ieri, 18 martie, majorarea alocațiilor se poate aplica de la 1 aprilie, potrivit OUG 9/2019, iar motivul întârzierii este acela că bugetul de stat a fost contestat și reîntors la Parlament de președintele țării.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Alocația pentru copii se acordă tuturor copiilor în vârstă de până la 18 ani, cetăţeni români, fără discriminare, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii şi copiii cetăţenilor străini, precum şi ai persoanelor fără cetăţenie rezidenţi/rezidente în România, în condiţiile legii, dacă locuiesc împreună cu părinţii.

Daniel Zdrânc
Vicepreședinte PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă USR Alba: Fricile partidului stat nasc acțiuni disperate ale partidelor balama

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fricile partidului stat nasc acțiuni disperate ale partidelor balama Probabil că, atunci când a decis să-și dea arama pe față și să înșele votul albaiulienilor din 2020, revenind la ciolanul PNL, partidului stat al județului, Gabriel Pleșa și-a închipuit că va lua cu el și voturile USR. Nu e nimic nou în această logică, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea