Rămâi conectat

Ştirea zilei

Daniel Sânziana, candidatul PNL a câștigat alegerile la Meteș – numărătoarea paralelă a PNL

Publicat

în

Candidatul PNL Daniel Sânzâiană a câstigat alegerile locale parțiale în comuna Meteș, județul Alba, prin votul exprimat al cetățenilor, devind astfel noul primar.

Numărătoare paralelă PNL arată că Daniel Sânzâiană a câstigat alegerile locale parțiale în comuna Meteș, județul Alba, prin votul exprimat al cetățenilor, devenind astfel noul primar al comunei Meteș, din partea Partidului Național Liber.

”Bunul simţ şi respectul faţă de cetăţean au câştigat astăzi în comuna Meteş. Am demonstrat cu toţii, încă o dată, că nu mai vrem promisiuni mincinoase, lucruri prost făcute, ameninţări sau comportament dictatorial la Primărie. Comuna Meteş poate merge doar înainte, pe un drum deschis în anul 2016 şi pe care PSD nu poate rezista.
Pentru mine, s-a încheiat o perioadă grea şi pe care nu mi-aş fi dorit să o traversez.

Electrica Furnizare Discount

Am pierdut în acest an un om şi un prieten minunat, pe Dan Cosmin Opruţa, care va rămâne mereu primarul sufletelor noastre şi care sunt sigur că de acolo, de sus, şi-a adus contribuţia la această victorie. Vreau, în numele dumneavoastră, să i-o dedicăm şi să îi mulţumim.

Pentru mine, rezultatul de astăzi înseamnă mai multă muncă, pentru că m-aţi confirmat în fruntea Primăriei Comunei Meteş, aţi avut încredere în proiectele Partidului Naţional Liberal şi în echipa pe care trebuie să o duc mai departe. În rest, rămân acelaşi om deschis în relaţia cu dumneavoastră, uşa instituţiei este deschisă fiecăruia, încercăm, alături de angajaţii Primăriei, să acordăm sprijin oricărui cetăţean cu bune intenţii din comuna noastră.

Rezultatul de astăzi mă obligă să încerc să fiu mai bun în fiecare zi. Prezenţa la vot a fost foarte mare, diferenţa faţă de următorul candidat a fost de asemenea foarte mare. Comuna Meteş merge înainte! este mesajul postat pe rețeaua de socializare facebook de Daniel Sânzâiană

Publicitate

Ştirea zilei

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Publicat

în

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Data de 6 august, este ziua în care omenirea își aduce aminte faptul că știința și tehnologia pot declanșa catastrofe umanitare, în cazul în care apare un context cu o miză care poate genera acest lucru.

”Little Boy” a fost numele de cod al primei bombe atomice detonate în istoria umanității. Cea de-a doua avea să fie lansată peste doar trei zile, asupra unui alt oraș japonez, Nagasaki.

Electrica Furnizare Discount

Cele două bombe au fost construite în cadrul unei operațiuni care a primit numele de cod Proiectul Manhattan, inițiat de Statele Unite ale Americii și susținut de Marea Britanie și de Canada. Pentru Little Boy, bomba care a lovit Hiroshima, a fost folosit Uraniu 235, un izotop care se găsește în uraniul natural în proporție de doar 0,7%. Pentru crearea uraniului îmbogățit, au fost utilizate trei metode: electromagnetică, gazoasă și termală.

Little Boy, bomba care a fost lansată deasupra Hiroshimei

Întreaga operațiune a fost posibilă din punct de vedere teoretic datorită descoperirii fisiunii nucleare de către chimiștii germani Otto Hahn și Fritz Strassmann.

Decizia de a lansa bombele asupra Japoniei a fost luată după ce Imperiul Nipon a ales să ignore ultimatumul dat de Aliați pe 26 iulie 1945, prin Declarața de la Potsdam, în care îi cereau predarea necondiționată.

Nimeni nu știe exact câți oameni au murit în explozia bombei de la Hiroshima: estimările se situează între 90.000 și 146.000 de oameni.

Pe 15 august, Japonia a anunțat că se predă. Pe 2 septembrie, a semnat și actul oficial, aceasta fiind și data la care Al Doilea Război Mondial a luat sfârșit.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare