Daniel Breaz a fost reales în funcția de rector al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, obținând astfel al treilea mandat

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
Daniel Breaz a fost reales în funcția de rector al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, obținând astfel al treilea mandat

Senatorul PSD Daniel Breaz a obținut un nou mandat de rector al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, obținând peste 80% din voturile valabil exprimate. Acesta nu a avut niciun alt contracandidat.

Fostul ministru interimar al Educației, între 2 august și 4 noiembrie 2019, după revocarea Ecaterinei Andronescu, precum și fostul ministru al Culturii, îaninte de mandatul la Educație, Daniel Breaz a fost reales în funcția de rector, fiind astfel și unicul candidat înscris pentru această funcție, la fel ca la precedentele alegeri.

ELIT

Potrivit informațiilor afișate pe site-ul universității, Daniel Breaz a fost votat de 119 din cei 141 de votanți prezenți la urne, obținând un procent de 84,39%.

Dintr-un total de 165 de cadre didactice şi de cercetare titulare şi reprezentanţi ai studenţilor cu drept de vot, 24 nu au participat la urne.

Absolvent al Facultăţii de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Daniel Breaz este doctor în matematică, specializarea analiză matematică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419