Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dan Simedru, deputat PNL de Alba:Transalpina va fi „înfiată” în luna februarie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La întrebarea pusă, de deputatul liberal de Alba  Dan Simedru,  în cadrul dezbaterilor pe Masterplanul General de Transport al României, care au avut loc, marți, 10 februarie la Ministerul Transporturilor, referitor la abandonarea proiectului Transalpina  (DN 67 C), ministrul Ioan Rus a răspuns că în luna februarie a acestui an este foarte probabil ca justiția să dea o soluție prin care drumul turistic să poată fi preluat, în sfârșit, de către Ministerul Transporturilor.

Preluarea la minister a administrării  și a  execuției, care în prezent este în sarcina firmei private SC Romstrade, înseamnă practic redeschiderea finanțării pentru acest proiect, cu tot ceea ce presupune – întreținere și continuarea lucrărilor până la finalizare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Pentru că nu am găsit în Masterplan cel mai spectaculos și cel mai vizitat drum turistic al României, adică DN 67 C, l-am întrebat pe domnul ministru Ioan Rus dacă această omisiune este legată de afirmația: «Transalpina este ca un copil orfan», pe care a făcut-o vara trecută la Alba Iulia. Răspunsul domnului ministru a clarificat omisiunea în sensul că după pronunțarea Curții de Apel București și preluarea drumului de către CNADNR,  acesta va primi atenția cuvenită” a declarat Dan Simedru, deputat PNL de Alba, membru al Comisiei pentru Transporturi șI Infrastructură din Camera Deputaților.

Parlamentarii liberali din Comisia de specialitate a Camerei Deputaților vor susține în continuare introducerea DN 67 C, drum interegional și turistic, aflat în curs de execuție, în Masterplanul General de Transport al României. În caz, contrar, există riscul ca investiția să fie abandonată și intențiile ministrului Ioan Rus să rămână la capitolul promisiuni neonorate.

Biroul de Presă al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea