Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dan Simedru: ”Activitatea instructorilor auto independenți trebuie reglementată de lege”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dan SimedruLa nivelul județului Alba, există câteva zeci de instructori auto care își desfășoară activitatea ca persoane fizice autorizate și care, până acum, au funcționat în baza unor ordine de ministru, pe care le consideră ca fiind mai mult incorecte.

Din discuțiile purtate cu mai mulți dintre instructorii auto din Alba, rezultă clar nevoia acestora de a se afilia Federației Naționale a Formatorilor Auto din România, organizație care, la rândul ei, cere imperativ susținerea în Parlament a proiectului de lege privind exercitarea profesiei de formator auto cu drept de liberă practică. Potrivit proiectului de lege, calitatea de formator auto o vor avea instructorii auto și profesorii de legislație, proiectul de act normativ având ca obiect și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Formatorilor Auto-CFA.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Instructorii auto reclamă necesitatea adoptării unei legi care să le stabilească în mod corect activitatea și, de asemenea, și-au enunțat deja intenția de a se afilia acestei federații, subliniind faptul că nu sunt împotriva școlilor de șoferi, dar că și activitatea instructorilor auto independenți trebuie reglementată de lege. Totodată, instructorii auto din Alba consideră că durata de pregătire a elevilor care, în prezent, este de maximum 2 ore/zi trebuie să fie stabilită la 4 ore/zi, având în vedere că sunt elevi care se deplasează pe distanțe mai mari.

Din discuțiile pe care le-am avut cu Petru Bordeianu, președintele Consiliului Director al Federației Naționale a Formatorilor Auto din România, instructorii auto din Alba vor primi tot sprijinul în vederea afilierii lor la această federație. Totodată, personal voi susține proiectul de lege care reglementează exercitarea profesiei de instructor auto, respectiv de formator auto, în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, având convingerea că dreptul la liberă practică a persoanelor autorizate trebuie garantat, chiar dacă nu își exercită activitatea în cadrul școlilor de șoferi. În același timp, standardele trebuie să fie respectate, pentru că, atât școlile de șoferi, cât și instructorii auto independenți trebuie să pregătească șoferi, care să circule corespunzător pe drumurile publice din România și Europa. Nu în ultimul rând, prin adoptarea unui act normativ care să reglementeze integral această activitate, se protejează inclusiv dreptul cetățenilor care vor să obțină permisul de conducere de a-și alege, neîngrădiți, instructorii și profesorii de legislație care să îi pregătească.

Ca deputat al Partidului Național Liberal și reprezentant al cetățenilor județului Alba în Camera Deputaților, susțin ferm necesitatea sprijinirii activităților economice și a micilor întreprinzători, cum este și cazul instructorilor auto din județul Alba. Pe această cale, îi asigur încă o dată că voi face toate demersurile necesare pentru ca problema lor să fie dezbătută în Camera Deputaților și voi sprijini proiectul de lege de care este nevoie pentru ca exercitarea profesiei de instructor auto să poată fi desfășurată corect și legal.

Dan Simedru, deputat PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea