Rămâi conectat

Sport

Dan Roman, noul antrenor principal al CS Ocna Mureș! Paul Ciucă, doar un sezon pe banca ocnamureșenilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Dan Roman (36 de ani) este noul antrenor principal al divizionarei terțe CS Ocna Mureș! Mutarea va fi oficializată în cursul zile de astăzi, când este prevăzută discuția finală între reprezentanții clubului ocnamureșean și atacantul care în sezonul trecut a evoluat pentru Viitorul Cluj, echipă ce s-a calificat în play-off-ul Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, unde au activat conjudețenele.

“Suntem în negocieri finalizate și sper să ne înțelegem, iar marți (n.r. – azi) să-l anunțăm pe Dan Roman ca antrenor principal”, a spus Ioan Paul, președintele divizionarei terțe. Numirea sa la “Soda dragă” are la bază legăturile cu Andrei Ceaca, echipier al “alb-albaștrilor”, fostul său coechipier până vara trecută la Sănătatea Cluj. Aducerea lui Roman pe banca tehnică reprezintă și o oportunitate de a se înregimenta jucători din zona Clujului, unde a activat acesta în ultimii ani.

*Dublă împotriva ocnamureșenilor

De altfel, în noiembrie, în disputa CS Ocna Mureș – Viitorul Cluj, scor 2-1 (1-0), cu gol marcat în prelungiri de Cioară, Dan Roman a văzut cartonașul roșu, după încheierea partidei, pentru proteste vehemente. Ba mai mult, în primul duel stagional între cele două, în septembrie, clujenii lui Marius Popescu s-au impus cu 2-1 (0-1), prin dubla lui… Dan Roman (ultimul gol în prelungiri, în minutul 90+4). Dan Roman reprezintă un atacant masiv, ce a strâns peste 140 de meciuri în Liga 1 pentru Gloria Bistrița, FCM Tg. Mureș, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani, CSMS Iași sau CFR Cluj.

*”Soda” schimbă banca în fiecare an

Începând din 2018, când s-a promovat în Liga a 3-a fără a se disputa baraj (Unirea Cristuru Secuiesc nu a avut CIS), CS Ocna Mureș a schimbat mai mereu mereu antrenorii în pauza competițională. În acel sezon, Ionuț Pereat și Ovidiu Marier au lăsat locul după 4 runde cuplului Mihai Manea – George Țălnar (antrenor cu portarii – Petre Clep), după un interimat asigurat de Ioan Ilie. În vara următoare, “Soda” a retrogradat, pornindu-se cu Gabriel Cotoară și Tudor Stan, ce au rezistat doi ani (promovare și menținere), până în 2021. Omul de legătură a fost Romeo Arinar, care a colaborat sezonul trecut și cu Paul Ciucă, instalat în iunie 2021, “principal” ce a încheiat campionatul pe poziția a 7-a.

“Am avut o ședință la nivelul clubului și am decis că nu prelungim colaborarea cu Paul Ciucă, antrenor căruia i-a expirat contractul în 15 iunie”, a mai spus Ioan Paul.

Contractul meu s-a încheiat. A fost o experiență interesantă. Multumesc tuturor, dar în special jucătorilor pentru efortul depus la realizarea obiectivului. Multă sănătate!„, a transmis Paul Ciucă.

Deocamdată jucătorii siguri, care au semnat, sunt Coltor, Ceaca, Căt. Creț și G. Goronea (revenit de la Sticla Turda).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea