Daimler vrea să investească în continuare în România, însă are nevoie de o infrastructură mai bună, de rute feroviare. Un tren de marfă merge cu 15 km/h, în țara noastră

Daimler ia în considerare noi investiții în extinderea producţiei de subansamble și analizează în continuare piaţa locală.  Însă, pentru ca România să poată atrage noi divizii, are nevoie de o accelerare a investiţiilor în infrastructură.

„Întotdeauna luăm în calcul România pentru noi investiţii, dar momentan nu sunt luate decizii. De asemenea, nu excludem ca pe viitor să producem şi altceva aici. În România avem suport din partea autorităţilor şi vedem asta de 15 ani. Desigur, avem nevoie de o infrastructură mai bună, de mai bune conexiuni şi de o mai bună infrastructură feroviară“, a spus Frank Deiss, director de pro­ducţie în cadrul Power­train Mercedes-Benz Cars.

Spre exemplu, Sebeş deja are co­nexiune pe autostradă cu Sibiu, iar cel mai probabil din 2020 de la fabrica Daimler va exista drum rapid până în Germania, în condiţiile în care cel mai probabil până anul viitor va fi gata şi lotul Lugoj-Deva din A1.

Pe de altă parte, producătorii au tot mai mare nevoie şi de rute feroviare, iar în România un tren de marfă merge cu o viteză medie de 15 km/h, mult sub viteza medie din Ungaria.

Subsidiara Daimler în România, Star Assembly, a început oficial joi, 7 februarie, producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiţii de 250 mil. euro potrivit datelor din piaţa auto, investiţie care se adaugă celei de 300 mil. euro demarată în 2013 la Sebeş când a fost lansată în producţie cutia automată cu nouă trepte.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Badea Onu 9 februarie 2019 at 15:57

Cum este posibil ca in 15 ani de cand sunteti aici sa nu reusiti sa ridicati productivitatea muncii la un nivel la care sa acordati salarii apropiate de cele din Germania?Unde este multlaudata profesionalitate germana?La noi trenul merge cu 15km/ora la fel cum salarizati si voi forta noastra de munca.Sac!!!

mike 9 februarie 2019 at 20:14

Bade Ioane Nu te mai mira — Ai nostri au distrus total economia acum zi merci ca vin altii sa va dea de lucru — Te-ai intrerbat de ce vin strainii in tara si investesc?? simplu — mina de lucru ieftina– Daca vrei salarii ca in jermania, atunci acesti straini vor pleca din tara –SIGUR- Nu mai injura strainii — injuraturile le merita conducatorii nostri si inca indoite — Pe timpul raposatului –Noi faceam sosele, locomotive,vagoane , avioane ,helicoptere ,baraje hidro ,tractoare si instalatii petroliere pentru altii — Acum nu suntem in stare sa facem nici niste trotuare ca lumea — Mai gindeste apoi……….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...