Rămâi conectat

Actualitate

Daimler vrea să investească în continuare în România, însă are nevoie de o infrastructură mai bună, de rute feroviare. Un tren de marfă merge cu 15 km/h, în țara noastră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Daimler ia în considerare noi investiții în extinderea producţiei de subansamble și analizează în continuare piaţa locală.  Însă, pentru ca România să poată atrage noi divizii, are nevoie de o accelerare a investiţiilor în infrastructură.

„Întotdeauna luăm în calcul România pentru noi investiţii, dar momentan nu sunt luate decizii. De asemenea, nu excludem ca pe viitor să producem şi altceva aici. În România avem suport din partea autorităţilor şi vedem asta de 15 ani. Desigur, avem nevoie de o infrastructură mai bună, de mai bune conexiuni şi de o mai bună infrastructură feroviară“, a spus Frank Deiss, director de pro­ducţie în cadrul Power­train Mercedes-Benz Cars.

Spre exemplu, Sebeş deja are co­nexiune pe autostradă cu Sibiu, iar cel mai probabil din 2020 de la fabrica Daimler va exista drum rapid până în Germania, în condiţiile în care cel mai probabil până anul viitor va fi gata şi lotul Lugoj-Deva din A1.

Pe de altă parte, producătorii au tot mai mare nevoie şi de rute feroviare, iar în România un tren de marfă merge cu o viteză medie de 15 km/h, mult sub viteza medie din Ungaria.

Subsidiara Daimler în România, Star Assembly, a început oficial joi, 7 februarie, producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiţii de 250 mil. euro potrivit datelor din piaţa auto, investiţie care se adaugă celei de 300 mil. euro demarată în 2013 la Sebeş când a fost lansată în producţie cutia automată cu nouă trepte.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea