Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Dacă nu îmi dai cei 500 euro, mori aici”. Este amenințarea pentru care un tânăr din județul Alba a primit mandat european de arestare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Sebeş de 26 de ani a fost arestat la Curtea de Apel Alba Iulia în baza unui mandat european. El a fost predat către autorităţi judiciare din Germania unde este cercetat pentru infracţiuni grave.

J. Vasile este acuzat că în august 2018 a înnoptat în locuinţa unei cunoştinţe din Munchen, de naţionalitate română, de la care a sustras prin acte de ameninţare suma de 500 de euro. ”În decursul serii, păgubitul T. C. i-a relatat învinuitului că a economisit bani în numerar, în valoare de 500 euro, pentru concediul apropiat în România.

La o oră, care nu poate fi exact determinată, între ora 06:00 şi 07:00 din data de 2 august 2018, învinuitul R. V. J. a luat din sertarul de la bucătărie un cuţit cu lamă de lungime de circa 24 cm şi a intrat în dormitorul păgubitului. Învinuitul l-a scuturat de picior pe T. C., astfel că acesta s-a trezit şi apoi l-a ameninţat cu cuvintele: «Dacă nu îmi dai cei 500 euro, mori aici» şi «dă banii, dă banii, altfel mori».

În acest timp învinuitul a îndreptat cuţitul către păgubit. Aşa cum a intenţionat învinuitul, T. C., datorită ameninţărilor, i-a spus că banii, în valoare de 500 euro, se află în buzunarul de la pantaloni, care se aflau pe podea. Apoi învinuitul a sustras banii din pantalonii păgubitului, în valoare de 500 euro, cu scopul de a-i păstra cel puţin trecător pentru sine. Apoi a fugit”, se precizează în motivarea deciziei prin care Curtea de Apel a admis mandatul european de arestare. Fapta este încadrată juridic ca furt deosebit de grav, pentru care se poate aplica, potrivit codului penal german, pedeapsa cu închisoarea de până la 15 ani.

La audierile de la Alba Iulia a fost prezentă şi fiica persoanei vătămate din dosar care a spus că afirmaţiile tatălui ei nu ar fi adevărate, acesta dorind să o despartă de tânărul arestat preventiv. Femeia a mai spus că doreşte să fie ascultată de autorităţile judiciare germane pentru a lămuri situaţia bărbatului.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea