Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Dacă Dumnezeu îngăduie şi ajungeţi sus, să nu uitaţi de oameni!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Am mai parcurs încă o săptămână de campanie, am întâlnit mulţi oameni interesanţi, spirituali, mulţi oameni de calitate. Din păcate, marea majoritate a celor cărora le-am vorbit şi i-am ascultat sunt oameni deznădăjduiţi, oameni sărăciţi, fără speranţă şi perspectivă. Şi nu pot decât să-i înţeleg, pentru că este vorba de viaţa lor, este vorba de ultimii 23 de ani de dezamăgiri şi amăgiri, este vorba despre o întreagă clasă politica deplorabilă, care i-a adus pe ro­mâni în această stare.
Am trăit clipă de clipă confruntarea cu acest monstru care a pus stăpânire pe toate instituţiile şi resursele de putere din România, şi dacă aveam o iluzie că USL e mai uman decât PDL, ei bine, această iluzie s-a spulberat.
Comportamentul celor din PSD care duc în spate campania unui Radu Coclici absent, este un comportament fără scrupule, josnic şi reprobabil. Am în echipa de campanie o doamnă în vârstă de 72 de ani care a fost agresată de aceştia în piaţa din Ocna Mureş, ca să părăsească echipa mea. Am în echipă un tânăr de 29 de ani căruia i-au fost tăiate cauciucurile de la maşină, ca să se lase de grupul meu de susţinători. Atât doamna cât şi tânărul sunt astăzi şi mai înverşunaţi împotriva PSD şi PDL.
Prin poliţia locală, administraţia pieţelor şi agenţii nocturni ai lor, în Aiud în special şi în Ocna Mureş în mod accidental, oamenii mei au fost ameninţaţi că li se ridică licenţa de taxi, că li se ia dreptul să vândă la tarabă în piaţă, că li se dau afară rudele din serviciu, şi multe alte lucruri demne de o dictatură, nu de o democraţie. Toate aceste lucruri se întâmplă când nu sunt de faţă, pentru că aparenţele trebuie menţinute.
Este însă o vorbă ardelenească – ”Dumnezeu nu culcă-te” – şi le promit tuturor acestor agenţi ai puterii trecute că voi ieşi deputat şi mă voi lupta să dispară astfel de tipuri de comportament din viaţa publică.
Înainte de a da cuvântul cetăţenilor, nu pot să nu dezaprob şi modul incalificabil în care echipa de campanie PDL, în piaţa din Ocna Mureş, prin vocea celui care strigă la portavoce „votaţi Sorin Bumb!”, uitând să reducă volumul aparatului, le-a spus oamenilor, cu zeci de martori – „vai de capul vostru, măi PRĂPĂDIŢILOR”. Aşadar PSD-ul (USL-ul) lui Coclici agresează, ameninţă şi şantajează, iar PDL-ul (ARD-ul) lui Bumb jigneşte şi umileşte acest popor. Sunt sigur că aceste lucruri se întâmplă în tot judeţul, colegul meu Horaţiu Bibolar, candidat pe colegiul de Senat 1, spunându-mi ieri că i-au fost rupte nu doar afişele, ci şi bannerele de pe stradă!!! Care au dimensiuni de 6m/1m…
Cu ăştia ne luptăm, dragii mei, dar vom învinge! Aveţi credinţă în voi, aveţi încredere în mine!
Iată ce răspund oamenii la întrebările – “Cum arată viaţa dumneavoastră? Ce merge bine şi ce nu merge bine în ţară? Ce aşteptaţi de la viitorul deputat?”
Zoltan P. – sat Leorinţ, comuna Rădeşti
“Dacă nu reuşiţi să-i învingeţi şi vine tot PDL, o să fie bani mai mulţi la ţară! Cum aşa? Păi ne amendează pe toţi care am fost la referendum să-l zburăm pe Băsescu cu sume între 300 şi 500 de lei, şi înmulţit cu 7,4 milioane de români se strâng o grămadă de bani! Dar tot nu va fi bine, că ne iau banii din nou Blejnar şi Udrea şi frate-so lui Băsescu. Deci trebuie să învingeţi!
Aştept de la viitorul deputat să-şi îndeplinească ce promite, dacă nu, să nu mai vie pe la noi!
Aştept să colaboreze toate partidele pentru binele nostru. Nu vezi nimic, numai ceartă şi iar ceartă! Ne-am săturat de ceartă, domnule Comşa! Să faceţi pace!”
Gheorghe Bogdan (Jeler), sat Biia, comuna Şona
“Îmi doresc ca investitorii străini, dacă îi veţi aduce aici, să respecte programul de lucru şi regulile acestei ţări. Nu pot să îi exploateze străinii pe români. Să muncească corect şi cinstit.
Deputatul trebuie să ţină la oamenii pe care îi reprezintă – e nevoie de locuri de muncă, agricultura trebuie revitalizată, fondurile europene trebuie redirecţionate către oamenii care lucrează cu adevărat. Mai aproape de noi, canalizarea în Biia trebuie făcută neapărat, ştiu că este treaba primarului, dar să fiţi lângă noi ca să o facă mai repede”.
Prof. Blaga, sat Biia, comuna Şona
„Sfatul bătrânilor” ar trebui să fie reînfiinţat; în proiectul dumneavoastră (Comunitatea de bunăstare), când îi puneţi împreună pe cei 14 primari din colegiu, vă rog să vă gândiţi şi la seniorii satelor şi oraşelor, că au şi ei un cuvânt important de spus.
Mai am o durere mare când văd starea învăţământului. O adevărată reformă trebuie gândită. Sunt astăzi oameni în învăţământ care ar trebui să fie la muls de oi şi vaci. Nu să ne înveţe copiii!”
Ioan Sofica – Aiud
“În cei 22 de ani care au trecut pe drumul luminos al democraţiei, am încercat în campaniile electorale să schimb câteva cuvinte cu candidaţii pentru diferite funcţii, care s-au perindat pe la putere, dar toţi s-au dovedit a fi orgolioşi şi mândri faţă de noi, cetăţenii. Chiar dacă mi-au ascultat câteva opinii, ne spuneau că ştiu ce au de făcut, şi nu i-am mai văzut printre noi în următorii patru ani. Dumneavoastră nu numai că m-aţi ascultat, dar mi-aţi şi publicat opiniile, săptămâna trecută, alături de opiniile altor cetăţeni, în acest mod dovediţi că vă interesează problemele vieţii noastre, ale cetăţenilor. Domnule Comşa, tot mai mulţi cetăţeni se conving şi au încredere în dumneavoastră, şi în întreaga echipă PP-DD, care va spăla ruşinea adusă României de politicienii care s-au înghesuit să ne conducă în ultimii 22 de ani (cărora în scurt timp li se gată filmul)”.
Ştefan Mureşan – sat Biia, comuna Şona
“Ajutorul social ar trebui împărţit echitabil. Sunt oameni care merită să-l ia şi nu-l iau, şi sunt oameni înstăriţi care beneficiază de acesta. Eu, de exemplu, nu am nici o bucată de pământ şi plătesc impozit pe 50 de arii. Ce treabă e asta? Şi nu am dreptul nici la ajutor social. Ori să-mi dea pământ să-l lucrez şi atunci nu mai aştept nimic, ori să mă lase fără pământ, dar să-mi dea ajutorul social!”
lEleonora Rusu – 89 de ani, Aiud
“Mi-e dor de-o ţară cu oameni cinstiţi, liniştiţi, mi-e dor de ţara asta aşa cum era când mergeai pe stradă, vedeai pe badea Gheorghe, se ridica de pe bancă şi te saluta, iar tu, tânăr, nu treceai fără să-l saluţi! Era o legătură între generaţii, un respect reciproc, pentru ce fusese badea Gheorghe şi pentru ceea ce puteai deveni tu. Astăzi, este o decadenţă totală. Copiii de liceu înjură pe stradă, răstoarnă coşurile de gunoi în faţa ta, bagă mâinile pe sub fusta fetelor în public! Cine îi educă pe copiii ăştia?
Omul politic ar trebui să fie trup şi suflet pentru cetăţean, să nu se gândească doar la el, să fie legat de ţară şi să-i fie dragă ţara, dacă vrem să fim sau să mai devenim noi cu toţii ceva!
Hai să privim la trecut, şi-au dat viaţa atâţia pentru binele ţării, de ce? Ca să fie astăzi batjocorită? l-am ales tot timpul să facă legi drepte, să asculte omul care i-a ales, nu să facă doar pentru ei. Parlamentul nostru este o adunătură de afacerişti, de oameni egoişti, rupţi de lume! De bietul român nu se mai ocupă nimeni! De satul român nu se mai ocupă nimeni! De la ăştia nu mai ai ce aştepta!
Asta vă rog să faceţi, domnule deputat Comşa, că eu cred în dumneavoastră. Dacă Dumnezeu îngăduie să ajungeţi acolo sus, să nu uitaţi de oameni!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Apa CTTA Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru asistenţă tehnică pentru Managementul si Publicitatea Proiectului. Valoarea totală estimată a investiției este de 7.816.996 lei, fără TVA.

Activitățile vizează implementarea corespunzătoare a contractului de servicii conform cerințelor Caietului de Sarcini. Obiective generale ale Asistenței Tehnice pentru Managementul Proiectului constau în:

– asigurarea unui management eficient pentru implementarea Proiectului în vederea atingerii obiectivului global și a celor specifice ale POIM asumate de către Operatorul Regional prin Contractul de Finanțare;
– asigurarea de sprijin Operatorului Regional în planificarea investițiilor viitoare și în pregătirea documentațiilor necesare pentru finanțarea și implementarea investițiilor prioritare;
– asigurarea publicității adecvate a Proiectului, în conformitate cu Manualul de Identitate Vizuală pentru Instrumentele Structurale 2014-2020 în România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Durata estimată a contractului este de 40 luni și cuprinde următoarele activități principale:

1. Asistența tehnică pentru UIP în managementul contractelor din cadrul Proiectului
2. Optimizarea activității personalului Operatorului
3. Actualizarea Master Planului pentru serviciile de apă și apă uzată în județul Alba și pregătirea de documentații tehnico-
economice pentru investițiile prioritare
4. Actualizare Devizului General al Proiectului
5. Asigurarea publicității și promovării Proiectului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea