„Dacă Dumnezeu îngăduie şi ajungeţi sus, să nu uitaţi de oameni!”

Am mai parcurs încă o săptămână de campanie, am întâlnit mulţi oameni interesanţi, spirituali, mulţi oameni de calitate. Din păcate, marea majoritate a celor cărora le-am vorbit şi i-am ascultat sunt oameni deznădăjduiţi, oameni sărăciţi, fără speranţă şi perspectivă. Şi nu pot decât să-i înţeleg, pentru că este vorba de viaţa lor, este vorba de ultimii 23 de ani de dezamăgiri şi amăgiri, este vorba despre o întreagă clasă politica deplorabilă, care i-a adus pe ro­mâni în această stare.
Am trăit clipă de clipă confruntarea cu acest monstru care a pus stăpânire pe toate instituţiile şi resursele de putere din România, şi dacă aveam o iluzie că USL e mai uman decât PDL, ei bine, această iluzie s-a spulberat.
Comportamentul celor din PSD care duc în spate campania unui Radu Coclici absent, este un comportament fără scrupule, josnic şi reprobabil. Am în echipa de campanie o doamnă în vârstă de 72 de ani care a fost agresată de aceştia în piaţa din Ocna Mureş, ca să părăsească echipa mea. Am în echipă un tânăr de 29 de ani căruia i-au fost tăiate cauciucurile de la maşină, ca să se lase de grupul meu de susţinători. Atât doamna cât şi tânărul sunt astăzi şi mai înverşunaţi împotriva PSD şi PDL.
Prin poliţia locală, administraţia pieţelor şi agenţii nocturni ai lor, în Aiud în special şi în Ocna Mureş în mod accidental, oamenii mei au fost ameninţaţi că li se ridică licenţa de taxi, că li se ia dreptul să vândă la tarabă în piaţă, că li se dau afară rudele din serviciu, şi multe alte lucruri demne de o dictatură, nu de o democraţie. Toate aceste lucruri se întâmplă când nu sunt de faţă, pentru că aparenţele trebuie menţinute.
Este însă o vorbă ardelenească – ”Dumnezeu nu culcă-te” – şi le promit tuturor acestor agenţi ai puterii trecute că voi ieşi deputat şi mă voi lupta să dispară astfel de tipuri de comportament din viaţa publică.
Înainte de a da cuvântul cetăţenilor, nu pot să nu dezaprob şi modul incalificabil în care echipa de campanie PDL, în piaţa din Ocna Mureş, prin vocea celui care strigă la portavoce „votaţi Sorin Bumb!”, uitând să reducă volumul aparatului, le-a spus oamenilor, cu zeci de martori – „vai de capul vostru, măi PRĂPĂDIŢILOR”. Aşadar PSD-ul (USL-ul) lui Coclici agresează, ameninţă şi şantajează, iar PDL-ul (ARD-ul) lui Bumb jigneşte şi umileşte acest popor. Sunt sigur că aceste lucruri se întâmplă în tot judeţul, colegul meu Horaţiu Bibolar, candidat pe colegiul de Senat 1, spunându-mi ieri că i-au fost rupte nu doar afişele, ci şi bannerele de pe stradă!!! Care au dimensiuni de 6m/1m…
Cu ăştia ne luptăm, dragii mei, dar vom învinge! Aveţi credinţă în voi, aveţi încredere în mine!
Iată ce răspund oamenii la întrebările – “Cum arată viaţa dumneavoastră? Ce merge bine şi ce nu merge bine în ţară? Ce aşteptaţi de la viitorul deputat?”
Zoltan P. – sat Leorinţ, comuna Rădeşti
“Dacă nu reuşiţi să-i învingeţi şi vine tot PDL, o să fie bani mai mulţi la ţară! Cum aşa? Păi ne amendează pe toţi care am fost la referendum să-l zburăm pe Băsescu cu sume între 300 şi 500 de lei, şi înmulţit cu 7,4 milioane de români se strâng o grămadă de bani! Dar tot nu va fi bine, că ne iau banii din nou Blejnar şi Udrea şi frate-so lui Băsescu. Deci trebuie să învingeţi!
Aştept de la viitorul deputat să-şi îndeplinească ce promite, dacă nu, să nu mai vie pe la noi!
Aştept să colaboreze toate partidele pentru binele nostru. Nu vezi nimic, numai ceartă şi iar ceartă! Ne-am săturat de ceartă, domnule Comşa! Să faceţi pace!”
Gheorghe Bogdan (Jeler), sat Biia, comuna Şona
“Îmi doresc ca investitorii străini, dacă îi veţi aduce aici, să respecte programul de lucru şi regulile acestei ţări. Nu pot să îi exploateze străinii pe români. Să muncească corect şi cinstit.
Deputatul trebuie să ţină la oamenii pe care îi reprezintă – e nevoie de locuri de muncă, agricultura trebuie revitalizată, fondurile europene trebuie redirecţionate către oamenii care lucrează cu adevărat. Mai aproape de noi, canalizarea în Biia trebuie făcută neapărat, ştiu că este treaba primarului, dar să fiţi lângă noi ca să o facă mai repede”.
Prof. Blaga, sat Biia, comuna Şona
„Sfatul bătrânilor” ar trebui să fie reînfiinţat; în proiectul dumneavoastră (Comunitatea de bunăstare), când îi puneţi împreună pe cei 14 primari din colegiu, vă rog să vă gândiţi şi la seniorii satelor şi oraşelor, că au şi ei un cuvânt important de spus.
Mai am o durere mare când văd starea învăţământului. O adevărată reformă trebuie gândită. Sunt astăzi oameni în învăţământ care ar trebui să fie la muls de oi şi vaci. Nu să ne înveţe copiii!”
Ioan Sofica – Aiud
“În cei 22 de ani care au trecut pe drumul luminos al democraţiei, am încercat în campaniile electorale să schimb câteva cuvinte cu candidaţii pentru diferite funcţii, care s-au perindat pe la putere, dar toţi s-au dovedit a fi orgolioşi şi mândri faţă de noi, cetăţenii. Chiar dacă mi-au ascultat câteva opinii, ne spuneau că ştiu ce au de făcut, şi nu i-am mai văzut printre noi în următorii patru ani. Dumneavoastră nu numai că m-aţi ascultat, dar mi-aţi şi publicat opiniile, săptămâna trecută, alături de opiniile altor cetăţeni, în acest mod dovediţi că vă interesează problemele vieţii noastre, ale cetăţenilor. Domnule Comşa, tot mai mulţi cetăţeni se conving şi au încredere în dumneavoastră, şi în întreaga echipă PP-DD, care va spăla ruşinea adusă României de politicienii care s-au înghesuit să ne conducă în ultimii 22 de ani (cărora în scurt timp li se gată filmul)”.
Ştefan Mureşan – sat Biia, comuna Şona
“Ajutorul social ar trebui împărţit echitabil. Sunt oameni care merită să-l ia şi nu-l iau, şi sunt oameni înstăriţi care beneficiază de acesta. Eu, de exemplu, nu am nici o bucată de pământ şi plătesc impozit pe 50 de arii. Ce treabă e asta? Şi nu am dreptul nici la ajutor social. Ori să-mi dea pământ să-l lucrez şi atunci nu mai aştept nimic, ori să mă lase fără pământ, dar să-mi dea ajutorul social!”
lEleonora Rusu – 89 de ani, Aiud
“Mi-e dor de-o ţară cu oameni cinstiţi, liniştiţi, mi-e dor de ţara asta aşa cum era când mergeai pe stradă, vedeai pe badea Gheorghe, se ridica de pe bancă şi te saluta, iar tu, tânăr, nu treceai fără să-l saluţi! Era o legătură între generaţii, un respect reciproc, pentru ce fusese badea Gheorghe şi pentru ceea ce puteai deveni tu. Astăzi, este o decadenţă totală. Copiii de liceu înjură pe stradă, răstoarnă coşurile de gunoi în faţa ta, bagă mâinile pe sub fusta fetelor în public! Cine îi educă pe copiii ăştia?
Omul politic ar trebui să fie trup şi suflet pentru cetăţean, să nu se gândească doar la el, să fie legat de ţară şi să-i fie dragă ţara, dacă vrem să fim sau să mai devenim noi cu toţii ceva!
Hai să privim la trecut, şi-au dat viaţa atâţia pentru binele ţării, de ce? Ca să fie astăzi batjocorită? l-am ales tot timpul să facă legi drepte, să asculte omul care i-a ales, nu să facă doar pentru ei. Parlamentul nostru este o adunătură de afacerişti, de oameni egoişti, rupţi de lume! De bietul român nu se mai ocupă nimeni! De satul român nu se mai ocupă nimeni! De la ăştia nu mai ai ce aştepta!
Asta vă rog să faceţi, domnule deputat Comşa, că eu cred în dumneavoastră. Dacă Dumnezeu îngăduie să ajungeţi acolo sus, să nu uitaţi de oameni!”

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

ADEZIUNE PLUS ALBA

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO: Industria Galda de Jos – CSO Cugir 1-1 (0-0), într-o partidă de verificare, goluri Pisoiu (la 41 de ani) și Cocan (execuție superbă)

În ultima partidă test înaintea startului eșalonului terț, conjudețenele Industria Galda de Jos și CSO Cugir au remizat, scor 1-1… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

Albaiulian 25 noiembrie 2012 at 18:05

In toate sondajele acesti bravi reprezentanti ai partidului scuipatorilor de seminte sunt dupa: altul si totisi sunt foarte in fata.

Codul onoarei 26 noiembrie 2012 at 0:53

Tu ai uitat de la inceput dobitocule. Si rasplata iti va fi pe masura. Tu nu vei ajunge sus pentru ca nu iubesti oamenii . Esti aidoma tatalui tau ‘niste rai si niste fameni ‘. Sa nu uiti Darie. Si maine va fi o zi.

CETATEAN DIN AIUD. 26 noiembrie 2012 at 9:02

Fiti linistiti oameni buni ca nici marincas si nici celalalt militian bibolar , cum spunea unii ca tesala ciinii in curte la militie , nu o sa ia voturi multe , ei sunt umplatura acolo si mai mult de atit , in 10 decembrie o sa-i vedeti cu buza umflata si cu banii cheltuiti .
Asa ca bucurati-va ca comsa cu gasca lui i-a ales pe mascaricii astia sa candideze , care s-au inscris in acesta cursa atletico-politica , alergind de unul singur si clasindu-se in final pe locul …trei , frumos ” cros”.

Observator pp-dd ! 26 noiembrie 2012 at 9:15

Oameni buni , nu va lasati pacaliti de acest comsa , care de fapt il mulge de bani pe diaconescu si incearca sa se cocoteze cu niste alesi ai lui in parlamentul romaniei , sa fie platiti din banii nostrii , dupa care nu ne mai cunoaste .
Dupa ce a venit el in alba la conducerea partidului , imediat i-a demis pe toti oamenii buni ( nu erau putini )din partid ca sa poata el sa-si numeasca … „prietenii” , ca in aceste momente sa ” defileze ” cu el si … restul !
Foaie verde d-arpacas
Io mis nelu marincas ,
Votati-ma ca sunt “mot”
Sunt “destept”si tare hot
Vreau sa-l bat si pe olar
C-a ajuns amanetar
Iar de dirzu nici nu-mi pasa
Ca i-o trag “a la mustata”
Si pe attila “mocanul”
Il execut cu pulanul,
D’aceia am fost plotoner
Sa cistig in ori ce fel …
Votati nelu marincas
Ca voi da la vara-un cas
Iar la iarna care vine
Incerc sa dorm si eu mai bine
In fotoliul din senat
Unde ma vad instalat
C’asa am fost educat
Sa profit de ce-i saraci
Iar pupincuristii mei
Sa ma tuce un’vor ei.
Jos cu ei ca nu ne reprezinta !!!

Cruda Soarta 26 noiembrie 2012 at 11:43

cei notati in articol-voi inca sperati la cei 20.000 de euroi promisi? ca va asculta e moca,de rezolvat o problema e imposibil-in 6 sapt.orice politician uita cum va cheama; si o sa vedeti, daca nu sint alesi in parlament, citi pp-dd-isti vor migra la oricine altcineva;in afara de ”preocupare” , ce doctrina mai admirati la ei?

Useleopdlist 26 noiembrie 2012 at 14:16

Dragi Useleopdelisti, nu va mai preocupati. Vom fi reprezentati in parlament de Comsa. Voi ati facut legea asa. De pe locul 1 sau de pe locul 4 tot Comsa va merge mai departe.

Costel* 26 noiembrie 2012 at 15:29

Sigur, va merge impreuna cu Elodia consilier juridic cu Magda Ciumac secretara si cu Tolea sef de cabinet. Asa e la ZeroTv-isti, cand pleaca, pleaca cu echipa.

Critikacilor sa sugeti matu celor blamati 26 noiembrie 2012 at 15:31

Critikoilor de va zic una de mama voastra care era turmentata cand v-a nascut,multi va suparati,da mai incetati cu atacurile boilor ce sunteti .Hai PP DD ca voi n-ati condus si marlit pe nimeni ca USL+PDL….=aceiasi mizerie.

Costel* 26 noiembrie 2012 at 15:37

Si zisa ZeroTv-istul si mai lua o gura … vorba unui mare culturnic din Caracal.

Codul onoarei 26 noiembrie 2012 at 16:11

Nu ai inteles mesajul .Numai ca pentru tine maine nu va mai fi o zi.Cruda iti va fi soarta. Teodat iti meriti soarta.

Observator pp-dd ! 26 noiembrie 2012 at 16:42

Mai georgica comsulica , sa-ti fie clar ca rezultate nu o sa fie , caci furtuna ai semanat cind ai venit in acest partid si acum te intreb : Ce vrei sa culegi ? Iti raspundem noi ce-i multi , vinturi si procente zero-tv !!!
Cum ai taiat tu in carne vie cu plotonerul marincas , asa se taie acum benerele si se urineaza pe pozele voastre , in mod special pe a dl. plotoner.
Iar in 9 dec. toti prietenii , cunoscutii nostrii , familiile , din tot judetul va taia tot ce este „membru” pp-zero-tv de pe buletinele de vot , ptr. ca asta MERITATI !
Dragi romani jos cu mincinosii astia ca numai promit si nu dau nici in visele lor 20.000 de euro pe care ii promit , sa nu-i credeti ca va pacalesc !
Grupul nostru de prieteni a vorbit in tot judetul , ca in 9 dec. sa-i radem jos pe acesti mincinosi de ‘alba si caracal.

DEDICATIE DE LA CATELAR BIBOLAR. 26 noiembrie 2012 at 17:25

M-am nascut sergent major
C-o tabla jumate
Si am armata pin ce mor
Cu tablele-n spate ,
In pp-dd-zero-tv ma inrolas
Sa-l sustin pe … marincas .

Comentariile sunt oprite