Rămâi conectat

Actualitate

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a ordonat Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Zelenski cere să se conformeze

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a ordonat Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Zelenski cere să se conformeze

În cursul zilei de miercuri, Curtea Internațioanală de Justiție de la Haga a ordonat Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a cerut Rusiei să se conformeze „imediat” deciziei Curții de la Haga.

„Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean”, a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a Curții, al cărei sediu este la Haga.

CIJ mai arată că Rusia trebuie de asemenea să garanteze că toate forţele aflate sub controlul său sau pe care le susţine nu mai continuă operaţiunea militară.

Ucraina a acuzat Rusia de încălcarea Convenţiei din 1948 privind genocidul şi a cerut Curţii să ordone încetarea imediată a ostilităţilor. Totodată, Ucraina mai cere judecătorilor să decidă că nu există o justificare legală pentru invazie.

Rusia a boicotat audierile la 7 martie şi 8 martie. Însă, într-un document scris, Moscova a respins competenţa curţii cu privire la speţa prezentată de Ucraina, conform Agerpres.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat într-un mesaj pe Twitter sentința Curții de la Haga și cere Rusiei să se supună „imediat” deciziei instanței, pentru a evita o și mai mare izolare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea