Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Curtea de Apel Cluj respinge definitiv pretențiile financiare de peste 9 milioane de lei ale Man Tours SRL față de Consiliul Județean Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Man Tours SRL introdusese cerere de revizuire a sentinței finale din iunie 2018 din procesul cu CJ Alba

Curtea de Apel Cluj a respins cererea de revizuire a unei decizii definitive pronunțate anul trecut în dosarul prin care societatea Man Tours SRL a obținut despăgubiri de circa 400.000 de lei de la Consiliul Județean Alba. Reprezentanții firmei private au cerut peste 9 milioane de lei despăgubiri în contul profitului neîncasat în perioada în care nu au executat serviciul de transport public de călători, dar instanța a considerat că valoarea sumei trebuie să fie la mai puțin de 5% din totalul solicitat.

”Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuenta SC Man Tours SRL împotriva deciziei civile nr. 3547 din 27.06.2018 pronunţată în dosarul nr. 8539/117/2013 al Curţii de Apel Cluj. Fără cheltuieli de judecată. Decizia este definitivă”, se pecizează în minuta deciziei din 11 ianuarie 2019.

În paralel, s-a dorit strămutarea procesului de la instanța din Cluj-Napoca, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea, în 10 ianuarie 2019, ca inadmisibilă. Instanța din Cluj-Napoca a pronunțat sentința definitivă în 27 iunie 2018. Ulterior, Consiliul Județean a aprobat plata despăgubirilor către firma privată. Pentru a determina suma respectivă, instanța de judecată a apreciat ca rezonabilă o cotă de profit de 10 la sută, care s-ar reveni firmei private pentru neexecutarea serviciului de transport public ca urmare a deciziei administrației județene, anulate ulterior în justiție.

De asemenea, s-a stabilit că data limită până la care firma putea beneficia de despăgubirea pentru profitul neîncasat este 31 martie 2015. Valoarea daunelor materiale acordate a fost în sumă de 332.254,9 lei, la care se adaugă daune morale de 10.000 de euro și cheltuieli de judecată cifrate la 20.610 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea