Curtea de Apel Alba Iulia: Agentul Adrian Călin Nicula va fi arestat pentru 29 de zile

Joi după-amiază, Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba  şi a decis ca Adrian Călin Nicula, agent la penitenciarul Aiud, reţinut în data de 16 februarie 2012 pentru 24 de ore,  să fie arestat pentru 29 de zile. Decizia Curţii este definitivă.

Decizia judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia vine după recursul procurorilor la hotărârea Tribunalului Alba, care a considerat, în cazul lui Adrian Călin Nicula,  suficientă măsura interzicerii părăsirii ţării, dispunănd continuarea cercetărilor  cu agentul  în stare de libertate.

ELIT

Adrian Călin  Nicula este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care luare de mită, prev. de art. 254 alin.1 C. pen., rap. la art.6 din Legea nr. 78/2000, şi şantaj, prev. de art.13/1 din Legea nr. 78/2000, rap. la art.194 alin.1 C. pen.

În urma administrării probatoriului, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2011 – 14 februarie 2012, prin încălcarea cu bună ştiinţă a atribuţiilor de serviciu, inculpatul Adrian Nicula a introdus în incinta Penitenciarului Aiud, obiecte interzise la deţinere, respectiv, telefoane mobile şi accesorii ale acestora, pentru a fi date unor deţinuţi.

Obiectele erau distribuite spre vânzare în interior prin intermediul a doi deţinuţi, S.I. şi N.C.  În schimb, inculpatul le-a promis celor doi facilitarea unor vizite suplimentare, evidenţieri de bună purtare şi o anumită cotă parte din sumele de bani încasate din vânzarea telefoanelor.

Ulterior, agentul de penitenciar i-a ameninţat că dacă nu o să vândă telefoanele, o să dispună efectuarea unui control în camera în care erau încarceraţi şi alte sancţiuni, modalitate prin care i-a constrâns să-l sprijine în activitatea infracţională.

La data de 15.02.2012, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, împreună cu procurorul de caz, au consemnat denunţurile depuse de deţinuţii S.I. şi N.C. împotriva inculpatului.

Suma pretinsă pentru introducerea în unitatea de detenţie a telefoanelor era stabilită de Adrian Nicula şi depusă prin mandat poştal de către rude sau prieteni ai persoanelor deţinute, pe numele unor intermediari. În total, este vorba de 900 lei.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419