Curtea de Apel Alba Iulia a decis amânarea deciziei privind arestarea lui Ariganello Pasqualino, afaceristul italian condamnat în Italia la 9 ani şi 3 luni de închisoare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Marţi, 20 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a discutat situaţia afaceristului italian Ariganello Pasqualino, solicitat de autorităţile din Italia pentru o condamnare la 9 ani, 3 luni şi 20 de zile de închisoare și a decis amânarea luarea unei decizii în ceea ce priveşte arestarea preventivă şi returnarea în Italia a omului de afaceri, solicitat de autorităţile din această ţară pentru o condamnare din 2008.  

Bărbatul în vârstă de 62 de ani a fost condamnat în Italia, potrivit mandatului european de arestare, la 9 ani, 3 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru infracţiuni de bancrută frauduloasă, insolvenţă frauduloasă şi deturnare de fonduri. Ieri, Curtea de Apel trebuia să ia o decizie cu privire la situaţia italianului, însă, la solicitarea avocatului acestuia, termenul a fost amânat cu 10 zile.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Avocatul lui Ariganello Pasqualino a spus că sentinţa transmisă de autorităţile italiene nu este cea corectă, în condiţiile în care în aceasta nu apare numele clientului său. Potrivit acestuia, sentinţa de la dosar a fost pronunţată împotriva unui alt cetăţean italian căruia Ariganello Pasqualino i-a vândut acţiunile societăţii pe care o deţinea în Italia. De asemenea, la dosar a mai fost depus un înscris din partea fiului italianului în care se susţine că acesta nu a fost declarat decedat în Italia, aşa cum a apărut în presa din peninsulă.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La primul termen de judecată, italianul nu a recunoscut condamnarea din Italia şi a cerut să nu fie returnat în ţara sa de origine. Pasqualino a mai spus ieri că şi-a angajat un avocat în Italia care ar urma să verifice situaţia sa juridică de acolo. În aceste condiţii, pentru lămurirea tuturor problemelor invocate, judecătorul de la Curtea de Apel a decis să amâne o decizie în legătură cu mandatul european de arestare, până în 5 martie 2018.

Reprezentantul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel a solicitat prelungirea măsurii arestului la domiciliu până la data respectivă. Italianul şi avocatul acestuia au respins cererea procurorului şi au cerut o măsură mai puţin restrictivă, respectiv controlul judiciar. Au motivat această cerere prin faptul că afaceristul este bolnav şi ar trebui să meargă la Cluj-Napoca pentru o consultaţie, precum şi cu faptul că firma acestuia ar avea lucrări de executat la autostrada Sebeş – Turda.

În final, instanţa a decis menţinerea în arest la domiciliu a italianului. Condamnarea la închisoare în Italia pentru omul de afaceri de 62 de ani, care locuieşte în Alba Iulia, datează de peste 10 ani, devenind definitivă în 2008. Pe numele acestuia a fost emis un mandat internaţional de arestare în 2011, dar, italianul, a fost identificat abia acum în România. Potrivit cotidianului italian Gazeta de Sud, Arigannelo Pasqualino era un antreprenor din Rosarno şi era considerat de anchetatori ca fiind apropiat de gruparea ”’ndrangheta dei Pesce”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

vasile 20 februarie 2018 at 21:46

Ce jeguri de judecatori,acest infractor se plimba pana la condamnare toata ziua si tac cand trebuie sa faca inchisoare,se imbolnaveste

cunoscator 21 februarie 2018 at 9:29

Toata lumea care a avut legatura cu gunoiul asta stie ce ii poate capul.
Nu este cineva din Alba si care il cunoaste sa aiba o vorba buna despre el.
Si justitia se mai gandeste ?????????????
Nu vede nimeni ca asta incearca sa scape?
Si ne mai miram ca toata lumea, inclusiv politicienii, procedeaza la fel?

c m 24 februarie 2018 at 22:27

un gunoi … sper ca toate gunoaiele care sunt pe langa el sa aibe aceeasi soarta… verificati care e legatura lui cu delbono romania si general agregate… verificati cum spala bani si cum fura statul roman… verificati cum a reusit sa puna pe butuci 2 firme in 2 luni… hotul … a venit in timisoara de la alba iulia sa fure … ma bucur ca a iesit adevarul la suprafata…un gunoi… un jeg de om… un penal… daca era bun sta in tara lui… sa iasa din puscarie peste 100 de ani… tare mult as vrea sa citesti mesajul asta…

Comentariile sunt oprite