Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Curtea de Apel Alba Iulia a decis amânarea deciziei privind arestarea lui Ariganello Pasqualino, afaceristul italian condamnat în Italia la 9 ani şi 3 luni de închisoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 20 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a discutat situaţia afaceristului italian Ariganello Pasqualino, solicitat de autorităţile din Italia pentru o condamnare la 9 ani, 3 luni şi 20 de zile de închisoare și a decis amânarea luarea unei decizii în ceea ce priveşte arestarea preventivă şi returnarea în Italia a omului de afaceri, solicitat de autorităţile din această ţară pentru o condamnare din 2008.  

Bărbatul în vârstă de 62 de ani a fost condamnat în Italia, potrivit mandatului european de arestare, la 9 ani, 3 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru infracţiuni de bancrută frauduloasă, insolvenţă frauduloasă şi deturnare de fonduri. Ieri, Curtea de Apel trebuia să ia o decizie cu privire la situaţia italianului, însă, la solicitarea avocatului acestuia, termenul a fost amânat cu 10 zile.

Avocatul lui Ariganello Pasqualino a spus că sentinţa transmisă de autorităţile italiene nu este cea corectă, în condiţiile în care în aceasta nu apare numele clientului său. Potrivit acestuia, sentinţa de la dosar a fost pronunţată împotriva unui alt cetăţean italian căruia Ariganello Pasqualino i-a vândut acţiunile societăţii pe care o deţinea în Italia. De asemenea, la dosar a mai fost depus un înscris din partea fiului italianului în care se susţine că acesta nu a fost declarat decedat în Italia, aşa cum a apărut în presa din peninsulă.

La primul termen de judecată, italianul nu a recunoscut condamnarea din Italia şi a cerut să nu fie returnat în ţara sa de origine. Pasqualino a mai spus ieri că şi-a angajat un avocat în Italia care ar urma să verifice situaţia sa juridică de acolo. În aceste condiţii, pentru lămurirea tuturor problemelor invocate, judecătorul de la Curtea de Apel a decis să amâne o decizie în legătură cu mandatul european de arestare, până în 5 martie 2018.

Reprezentantul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel a solicitat prelungirea măsurii arestului la domiciliu până la data respectivă. Italianul şi avocatul acestuia au respins cererea procurorului şi au cerut o măsură mai puţin restrictivă, respectiv controlul judiciar. Au motivat această cerere prin faptul că afaceristul este bolnav şi ar trebui să meargă la Cluj-Napoca pentru o consultaţie, precum şi cu faptul că firma acestuia ar avea lucrări de executat la autostrada Sebeş – Turda.

În final, instanţa a decis menţinerea în arest la domiciliu a italianului. Condamnarea la închisoare în Italia pentru omul de afaceri de 62 de ani, care locuieşte în Alba Iulia, datează de peste 10 ani, devenind definitivă în 2008. Pe numele acestuia a fost emis un mandat internaţional de arestare în 2011, dar, italianul, a fost identificat abia acum în România. Potrivit cotidianului italian Gazeta de Sud, Arigannelo Pasqualino era un antreprenor din Rosarno şi era considerat de anchetatori ca fiind apropiat de gruparea ”’ndrangheta dei Pesce”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea