Curtea Comedianților în Cetatea Alba Iulia, 8-9 august: Spectacole cu muzică, dansuri, jonglerii şi teatru medieval

Timp de cinci zile tineri actori din trupele de artiști TRUVERII (C.C.S. Bucureşti), LUDIC (C.C.S. Iaşi) şi SKEPSIS (C.C.S Alba Iulia) vor lucra împreună pe parcursul acestei săptămâni în cadrul unor ateliere de formare şi creaţie pentru a oferi publicului albaiulian două spectacole cu muzică, dansuri, jonglerii medievale şi teatru medieval.

spectacol medieval Alba IuliaSpectacolele vor fi prezentate la Alba Iulia pe data de 8 august şi 9 august, începând cu ora 19.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii.

ELIT

Proiectul Curtea Comedianţilor reuneşte tineri artişti într-un atelier de creaţie, descoperire şi cultură, într-un spaţiu atemporal în care se caută revitalizarea rădăcinilor culturale europene.

Această manifestare artistică readuce în mileniul trei viaţa şi spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist şi baroc, dar şi tradiţiile acelor vremuri rămase în conştiinţa populară – reprezintă aşadar o ofertă de regăsire şi conştientizare a identităţii culturale europene, pusă sub semnul înţelegerii interculturale, a artei şi bunei dispoziţii.

Curtea Comedianţilor este un proiect cu o tradiţie de 15 ani, fiind iniţiat de Compania de Artă Studio 24 în anul 2000 în Lecce împreună cu Asociaţia Specimen, ca un atelier de artă medievală, renascentistă şi tradiţională în care se face teatru, dans, scenografie, muzică.  A fost continuacurtea comediantilor 1tă în acelaşi an în România (Sighişoara, Bucureşti, Rm.Vâlcea), iar în anii următori s-a reluat la Sighişoara şi Curtea Veche din Bucureşti (2001), la Hanul lui Manuc în Bucureşti (2002), în cetatea Râşnov (2003 – 2013) şi în Bucureşti – Muzeul Satului (2005 – 2009). Din anul 2007 s-a conturat şi etapa Peregrinatio cu momente de atelier prezentate în diferite alte localităţi.

Graţie bunei colaborări artistice existente între grupurile artistice Truverii (Bucureşti) şi Skepsis (Alba Iulia), anul trecut Curtea Comedianţilor a poposit pentru prima dată şi la Alba Iulia. Anul acesta, din nou, printre Peregrinarile din Craiova, Mediaş, Iasi, Tg.Neamţ, Ardud, Sovata, Sighişoara si Suceava, Râşnov, Hunedoara, pe 3 august începe la Alba Iulia a XVI-a ediţie a Atelierelor Curții Comedianților – muzici, dansuri, teatru şi jonglerii ale ambulanților medievali și renascentiști.

Un proiect organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti si Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, în parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, Asociaţia grupul SKEPSIS, Casa de Cultura a Studenţilor din Alba Iulia şi Primăria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia.

BT

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...