Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cupru Min Abrud, licitaţie internaţională pentru achiziţionarea a două linii de flotaţie. Investiție de 6 milioane de euro

Publicat

în

Titularul licenţei de exploatare a celui mai mare zăcământ de cupru din România, Cupru Min SA Abrud, organizează o licitaţie internaţională pentru achiziţionarea a două linii de flotaţie, fiecare cu capacitatea de 315 de tone.

În preţ, ofertanţii vor trebui să includă proiectarea, achiziţia utilajelor, a lucrărilor de construcţie şi montaj, dar şi punerea lor în funcţiune la Uzina de Preparare Dealul Piciorului, comuna Lupşa. Investiţia ar urma să aibă ca efect creşterea gradului de recuperare a metalului din concentrat.

Valoarea estimată investiţiei este estimată la circa 6 milioane de euro, însă preţul final poate diferi în funcţie de ofertele primite. Licitaţia va avea loc în data de 5 martie 2019, la sediul companiei, iar durata contractului va fi de 18 luni.

Electrica Furnizare Discount

”Ofertele vor fi depuse în limba română şi engleză, cu valabilitate de 90 zile de la deschidere. Deschiderea plicurilor va avea loc pe data de 05 martie 2019, ora 12:00 la sediul societăţii. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Documentaţia de atribuire se poate obţine gratuit de la serviciul achiziţii, în baza unei solicitări scrise care va cuprinde toate datele de identificare fiscală şi de contact ale operatorului economic interesat, începând cu data de 07 ianuarie 2019. Documentaţia de atribuire se poate ridica personal, prin curier împuternicit sau poate fi transmisă prin email”, se arată într-un anunţ făcut public de societate.

Achiziţia se va realiza din fonduri proprii şi va fi una foarte importantă pentru menţinerea în piaţă a uneia dintre puţinele companii româneşti cu capital de stat, aflate pe profit. Tehnologia actuală este din anii 80, de pe vremea demarării exploatării zăcământului şi nu mai face faţă din punct de vedere tehnic.

Cupru Min SA a avut în 2017 o cifră de afaceri netă de 149 de milioane de lei şi un profit net de 5,6 milioane de lei valori mai mari cu circa 15% faţă de anul anterior. Compania este unicul producător din România care are ca obiect principal de activitate extracţia de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere şi valorificarea concentratului cupros şi a metalelor preţioase. Pentru 2018 nu au fost făcute publice rezultatele economice, dar estimările de la începutul anului trecut arătau o valoare a profitului de 37,3 milioane de lei. Potrivit planului de afaceri al firmei se estimau venituri totale de 180 de milioane de lei şi cheltuieli de 142 de milioane de lei.

Explotarea minieră din Apuseni a încheiat în 2017 un contract cu compania chineză Merlion Resources pentru vânzarea a 80.000 de tone de concentrat de cupru pe o perioadă de doi ani. Cupru MIn exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României. Pentru 2018, planul de investiţii a prevăzut cheltuirea sumei de 65 de milioane de lei (14 milioane euro). Societatea are circa 550 de angajaţi.

 

 

Publicitate

Ştirea zilei

Angajări MASIVE din sursă externă în Jandarmerie 2021: 700 de posturi, scoase la concurs

Publicat

în

Jandarmeria Română anunță că angajează nu mai puțin de 700 de oameni în următoarea perioadă. Angajările se fac din „sursă externă” astfel încât nu este nevoie de vreo specializare deosebita.

„Te-ai gândit vreodată că poți să lucrezi în Jandarmeria Română, chiar daca ai absolvit o specializare economica sau un profil umanist? Cum poți obține unul dintre cele 700 de locuri de munca scoase la concurs din sursa externa? Primul pas este să-ți fixezi pentru mâine, 22 septembrie, un reminder care să-ți aducă aminte că încep înscrierile on-line la unitățile de jandarmi din țoață tara care scot posturi la concurs.

În scopul reducerii deficitului de personal, Jandarmeria Romana scoate la concurs 521 de posturi de subofițeri, 49 de posturi de ofițeri și 130 de posturi de personal contractual.

Electrica Furnizare Discount

Înscrierile se fac on-line, la unitățile de jandarmi care vor scoate posturi la concurs, în perioada 22 septembrie – 01 octombrie 2021

Fiecare inspectorat de jandarmi județean vă afișă pe paginile de internet proprii posturile disponibile care vor fi scoase la concurs, dar și calendarul tuturor etapelor premergătoare concursurilor.

Astfel, cine dorește să ocupe unul dintre cele 700 de posturi scoase la concurs prin încadrare directa din sursa externa vă accesa pagina de internet a inspectoratului de jandarmi județean pe care și-l alege și vă proceda la completarea cererilor puse la dispoziție, pe care le vă transmite pe o adresa de e-mail indicata.

CITEȘTE ȘI: Angajări din sursă externă în POLIȚIE 2021. MAI caută peste 400 de ajutori şef de post. Calendarul examenului

Informații complete cu privire la posturile existente se regăsesc, începând de mâine, pe site-urile inspectoratelor de jandarmi județene”, a anunțat marți Jandarmeria pe pagina oficiala de Facebook.

Anunțul Jandarmeriei a stârnit imediat comentarii ironice. „După cât timp avem voie să gazam oameni fară motiv?”, a întrebat un tânăr.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De la bal, la spital: Șoferii prinși băuți la volan sunt trimiși să lucreze la morgă

Publicat

în

De la bal, la spital: Șoferii prinși băuți la volan sunt trimiși să lucreze la morgă

Programul de reeducare a şoferilor din Republica Moldova, care se urcă băuți la volan, prevede ca aceștia să munceasă o zi la morgă. Pentru a-i responsaliza, polițiștii le oferă un curs de tratament special. Șoferii implicați în acest program au declarat că și-au învățat bine lecția și că nu vor mai încalca regulamentul rutier.

12 bărbați au ajuns la Centrul de Medicină Legală din Chișinău, unde au petrecut cinci ore, pe care, nu le vor uita niciodată. Înainte de a intra în morgă, toți au fost instruiți. Angajații de la morgă le-au amintit șoferilor pedepsiți că în locul persoanelor decedate puteau fi ei. Potrivit poliției, alcoolul este pe locul cinci în topul cauzelor accidentelor rutiere. Doar în acest an, 12 persoane au decedat din cauza alcoolului la volan, scrie Jurnal.md.

Unul dintre șoferii incluși în program a dezvăluit că nu credea că va fi prins vreodată de poliție, dar a fost privat de dreptul de a conduce mașina pentru jumătate de an. Un alt șofer povestește că a urcat la volan în stare de ebrietate, pentru că avea o urgență. Șoferii au spus că și-au învățat lecția și nu vor mai încălca legea.

Electrica Furnizare Discount

Șoferii, prinși băuți la volan, reeducați print-un program dur

Programul de reeducare a şoferilor prinşi băuţi la volan este parte a pachetului de legi anti-alcool, aprobat în 2018 de Guvernul Republicii Moldova. Acesta prevede 12 sesiuni, în care șoferii participă la diverse instruiri privind riscurile consumului de alcool și merg în spitale, unde acordă asistență victimelor accidentelor rutiere.

Acum, șoferii, care urcă în stare de ebrietate la volan, rămân fără permis de conducere în baza unei hotărâri judecătorești și îl pot recupera doar după ce urmează programul, care durează trei luni şi costă patru mii de lei moldovenești, achitaţi de către şoferi. Potrivit poliției, șoferii băuți au provocat 83 de accidente rutiere, de la începutul anului.

sursa: Jurnal.md

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT RUTIER la Meteș: O persoană, BLOCATĂ, într-un autoturism, în urma coliziunii între două autovehicule

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT RUTIER la Meteș: O persoană, BLOCATĂ, într-un autoturism, în urma coliziunii între două autovehicule

Un accident rutier a avut loc marți, în jurul orei 22:00, pe raza localității Tăuți, din comuna Meteș.

Din primele informații intervine Detașamentul de pompieri Alba Iulia pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare.

Electrica Furnizare Discount

Este vorba despre coliziunea între două autoturisme, în urma căreia o persoană se află în stare conștientă, însă este blocată în autoturism.

În cadrul evenimentului a intervenit un autoturism pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru acordarea primului ajutor.

UPDATE, 00.02: Victima a fost transportată la spital de către echipajul SMURD iar alte trei persoane au fost asistate medical la locul producerii evenimentului.

UPDATE, ora 23.50: Traficul este în continuare blocat, pe ambele sensuri, pe o distanță de aproximativ doi kilometri.

UPDATE, ora 22.50: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat faptul că, o victimă de sex masculin, era blocat în unul din cele două autoturisme implicate în accident, ușa din stânga fiind inaccesibilă.

La momentul de față se lucrează la extragerea victimei din autoturism, victima fiind conștientă.

În continuare, forțele prezente la locul solicitării asigură și măsurile PSI necesare.

FOTO: arhivă

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare