Rămâi conectat

Cultură Educație

Cuplurile pot divorţa şi la starea civilă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prin intrarea în vigoare, în 27 decembrie 2010, a Legii nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, căsătoria se poate desface prin divorţ fără a se mai apela la instanţele de judecată. Condiţiile de bază sunt ca ambii soţi să fie de acord cu divorţul şi să nu aibă copii minori, născuţi din căsătorie sau adoptaţi, ne-a informat Lucian Barboş, director executiv la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Alba.
Soţii aflaţi într-o astfel de situaţie pot solicita desfacerea căsătoriei la ofiţerul de stare civilă sau la un notar public din localitatea unde s-a încheiat căsătoria sau din localitatea unde se află ultima locuinţă comună a soţilor. Cererea de divorţ se depune de către ambii soţi, iar de la data depunerii cererii se acordă un „termen de gândire” de 30 de zile. Dacă după acest termen soţii stăruie să divorţeze, se vor elibera certificatele de divorţ într-un termen de până la 30 de zile, fără a se face vreo menţiune cu privire la culpa soţilor. Căsătoria se consideră desfăcută de la data eliberării certificatelor de divorţ.
„Această procedură are ca rezultat exclusiv desfacerea căsătoriei, soluţionarea cererilor privind alte efecte ale divorţului asupra cărora soţii nu se înţeleg fiind de competenţa instanţelor judecătoreşti”, a subliniat Lucian Barboş.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare