Rămâi conectat

Sport

Cupa „Supremia” la golf – o supercompetiţie cu premii valoroase şi o participare pe măsură

Publicat

în

Sub deviza „jucăm golf de 5 ani”, pe terenul de golf din Pianu de Jos a avut loc unul dintre cele mai plăcute şi atractive turnee ale anului 2013, competiţie la care s-au înscris jucători din ţară şi străinătate, colaboratori şi nu numai, ai prestigioasei societăţi comerciale „Supremia Grup” – liderul pieţei româneşti de ingrediente alimentare. În cadrul şedinţei tehnice dinaintea întrecerii, cât şi la festivitatea de premiere, directorul general al companiei, Bara Levente Hugo a mulţumit tuturor celor prezenţi, turneul distingându-de în mod pozitiv la capitolul organizare. Toţi golferii au primit cadouri constând în tricouri, mingi, şepci, pixuri, la turneu înscriindu-se un număr mare de competitori. Sub ameninţarea prognozei meteo şi a unei vremi nefavorabile, au luat startul 33 de jucători, însoţiţi de tot atâţia caddie.

S-a jucat în sistem stableford (HCP jucători), pe distanţele de 6060 metri domni, 5165 metri doamne şi 1518 metri juniori, timp de circa 6 ore (o întrerupere de o jumătate de oră din cauza ploii), consemnându-se rezultatele (pe baza prelucrării computerizate de Laurenţiu Coman – comisia sportivă):

*premiul brut: Laurenţiu Coman (Sebeş) – 74 lovituri;

Elit - Gustul Desăvârșit

*categoria I (0-12 HCP): 1. Cosmin Limbean (Alba Iulia) – 37 p, 2. Daniel Morar (Alba Iulia) – 36 p, 3. Viorel Coman (Sebeş) – 34 p; *categoria a II-a (12,1-24 HCP): 1. Mircea Ciceo (Cluj-Napoca) – 35 p, 2. Alin Gavozdea (Sibiu) – 32 p, 3. Cosmin Căta (Sebeş) – 32 p; *categoria a III-a (24,1-36 HCP): 1. Nicolae Fenişer (Alba Iulia) – 35 p, 2. Dan Puşcaş (Sibiu) – 31 p, 3. Octavian Dena (Timişoara) – 28 p;

*doamne: 1. Mihaela Pal (Cluj-Napoca) – 32 p;

*juniori (0-36 HCP): 1. Şerban Schiopu (Sebeş) – 11 p;

*seniori (0-36 HCP): 1- Cesare Cigardi (Italia) – 35 p;

*probe speciale, Longest drive: Kadar Attila (Cluj-Napoca) – aproximativ 260 metri; Nearest to the pin: Florin Vinersar (Alba Iulia) – 3,43 metri de cupă (toţi membri ai Clubului „Paul Tomiţa”).

Festivitatea de premiere, la care au participaţi invitaţi, jucători, oameni de afaceri străini şi români, directori de societăţi comerciale, colaboratori ai SC Supremia Grup, persoane de notorietate publică, a avut loc la restaurantul „Golf Hotel Pianu”. Premiile au fost înmânate de Briana şi Timeea, fiicele patronului companiei Supremia Grup, iar apoi petrecerea a fost asigurată cu produse oferite de Vila „Preciosa” din Alba Iulia. Invitaţii prezenţi la festivitatea de premiere au luat parte şi la o tombolă a căror bilete câştigatoare au fost extrase de Briana şi Timeea. Directorul turneului, prof. Nicolae Ursu, ne-a mai informat că următorul concurs se va desfăşura în 1 şi 2 iunie, Cupa International Pairs pe perechi, promovată de Asociaţia Jucătorilor de Golf din România (finala mondială va fi în Scoţia, la Machrihanish Dunes Golf, în perioada 7-10 octombrie.

Autor: Dan Henegar


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Optimum Alba Iulia, de două ori pe locul secund la Transilvania Footbal Festival

Publicat

în

Prezent în premieră la turneul “Transilvania Footbal Festival”, organizat în municipiul de pe Someș de Sporting Cluj-Napoca, clubul Optimum Alba Iulia a fost la înălțime, reușind să se claseze pe locul secund la fiecare categorie de vârstă.

Recunoscută pentru preocuparea în privința creșterii talentelor fotbalistice, formația ce-și desfășoară activitatea la Drâmbar a participat cu grupele de copii din anii 2010-2011, respectiv 2012 (la fiecare categorie au fost 18 formați, din toată țara, repartizate inițial în 6 grupe a câte 3 echipe). Astfel, generația 2010/2011, pregătită de Dan Bara și Ciprian Selagea, a fost învinsă în finala cu Viitorul Cluj, scor 1-2, iar copii din 2012, antrenați de uniristul Filip Morar, au pierdut la penalty-uri, scor 3-4; în ultimul act, cu “U” Evolution Cluj-Napoca (de care se ocupă fostul mare fotbalist Dorin Goga, actualmente la Sănătatea Cluj).

De asemenea, doi jucători de la Optimum au primit trofee individuale: Tudor Fechete (n. 2010) – a fost declarat cel mai bun portar al turneului, iar Dragoș Miclea (n. 2012) – a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bineînțeles, la înălțime au fost și părinții, care de fiecare dată ne susțin necondiționat și ne împing de la spate spre marea performanța! Înarmați cu tot arsenalul, de la steaguri la tobe, fumigene și vuvuzele, Optimum Alba Iulia a fost din nou la înălțime atât pe teren cât și în tribună, clujenii fiind surprinși plăcut de noi, de cât de organizați suntem. Cine are ochi, SĂ VADĂ!!! Cine are urechi, să audă !!! Fotbalul din Alba Iulia are viitor”, a transmis Ciprian Selagea (echipier al divizionarei terțe Metalurgistul Cugir, ce dispută în aceste zile barajul de promovare în liga a 2-a, cu Minaur Baia Mare)

. Lotul Optimum Alba Iulia: Tudor Fechete, Horațiu Niciu Horatiu – portari, Darius Alion, Darius Drăgan, Lukas Hada, Raul Sibișean, Andrei Spulber, Luca Sărăcuț, Alex Suschevici, Darius Horșa, David Lazăr, Patrick Candrea, Darius Manea, Raul Alexa, Rareș Dan, Raul Bocăniciu, David Ponoran, Cătălin Ciulea, George Opincariu – jucători de câmp


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

La naționalele de karate IKU, Diana Surcă – vicecampioană națională și 14 medalii pentru ACS Karate Forever Alba Iulia)

Publicat

în

Salbă de medalii pentru sportivii din Cetatea Marii Uniri la Campionatul Național de Karate IKU, competiție ce a avut loc recent la Arad. În dreptul reprezentanților ACS Karate Forever Alba Iulia s-au strâns 14 distincții naționale, cel mai important rezultat fiind realizat de Diana Surcă – vicecampioană națională la kumite individual.

La aceste naționale au participat 152 de karateka (centurile avansate de la vârsta de 12 ani și până la veterani) de la 21 de cluburi ale departamentului de karate IKU din cadrul Federației Române de Arte Marțiale.

ACS Karate Forever Alba Iulia a reușit următoarele rezultate:

Elit - Gustul Desăvârșit

*Diana Surcă (foto) – vicecampioană națională la kumite individual și medalie de bronz la kumite rotativ;

*Giorgiana Csortan – medalie de bronz la kumite individual și bronz la kumite echipe;

*Felix Varga – bronz la kumite individual și bronz la ippon kumite;

*Eva Baciu – bronz la kata individual;

*Denisa Mincea – bronz la kumite rotativ;

*Rafaela Muntean – bronz la kumite individual;

*Edward Minea – bronz la kumite individual;

*Eliza Lebădă – bronz la kumite rotativ;

*Gabriel Dăhălean – bronz la kumite individual;

*Elena Drăgoiu – bronz la kumite echipe;

*Cătălina Pleșa – bronz la kumite echipe.

Felicitări sportivilor pentru efortul depus. Noi suntem mândri de ei și toată munca lor. Mulțumim părinților pentru susținere și încredere. Totodată, mulțumim Primăriei municipiului Alba Iulia și CS Municipal Unirea Alba Iulia pentru sprijin”, a transmis Alina Băluță (“La mulți ani”, pentru aniversarea de astăzi).

Următoarea întrecere de anvergură se va desfășura la Alba Iulia, în Sala de Sport a Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan”, sâmbătă, 11 iunie, Campionatul Național de copii FRAM-IKU, organizat de departamentul IKU, în colaborare cu ACS Karate Forever Alba Iulia (club condus de Shihan Simion Băluță 7 dan și sensei Alina Băluță 3 dan), și susținut de Ministerul Sportului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

La Daia Română, în 11 iunie: Voința Stremț – CSU Alba Iulia, a treia finală consecutivă în Cupa României

Publicat

în

CSU Alba Iulia a respectat calculele hârtiei și s-a calificat în finala Cupei României, după 3-0 (1-0), pe “Cetate” cu Energia Săsciori.

Golurile liderului Ligii a 4-a, formație pregătită de Mihai Manea, ce așteaptă doar confirmarea matematică a câștigării titlului de campioană (are nevoie de o remiză la Galtiu, în penultima rundă, sâmbătă, ora 11.00, cu Viitorul Vama Seacă), au fost marcate de Circov (4), Baghiu (46), Herci (64). Și astfel, ultimul act al competiției “KO” la nivel județean este o reeditare a precedentelor două finale, respectiv o dispută între Voința Stremț și CS Universitatea Alba Iulia, trofeele fiind câștigate de Voința după 2-1 pe “Cetate” în 2019, respectiv 7-5 (după loviturile de departajare, 2-2 în timp regulamentar), anul trecut, pe arena din Unirea.

Gala fotbalului județean se va desfășura în premieră la Daia Română, sâmbătă, 11 iunie. În cadrul evenimentul vor fi premiați performerii din competițiile organizate de AJF Alba (de la ora 17.00), Voința Stremț – CSU Alba Iulia fiind la ora 18.00, ziua fiind deschisă de finala Cupei României la juniori Under 19 (ora 15.00). La această competiție juvenilă semifinalele sunt Metalurgistul Cugir – CS Universitatea Alba Iulia și Fortuna Lunca Mureșului – LPS Sebeș (joi, 26 mai).

Elit - Gustul Desăvârșit

Foto: CSU Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare