Cupa „Dance to Sunrise” la dans sportiv, ediţia I, o reuşită deplină

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Prima ediţie a concursul naţional de dans sportiv, întrecere organizată sub egida Marii Loji Naţionale Unite din România de către Clubul Sportiv „Dance to Sunrise”din Alba Iulia s-a dovedit o reuşită deplină atât prin numărul mare de participanţi, dar mai ales prin calitatea deosebită a dansatorilor. Au fost înscrişi în întrecere peste 600 de competitori, din întreaga ţară, reprezentanţi ai unor centre de tradiţie precum Reghin, Suceava, Oradea, Sibiu, Bistriţa, Tg Mureş, Craiova sau Timişoara, aceştia întrecându-se la 18 categorii de vârstă, începând de la 4 ani şi până la 35 ani. La deschiderea oficială au luat parte, printre alţii Bartolomeu Constantin Săvoiu, mare maestru al Marii Loji Naţionale Unite din România şi deputatul Călin Potor. Competiţia desfăşurată duminică, 14 noiembrie, a durat peste 12 ore şi a însemnat o adevărată manifestare de anvergură, cu aproximativ 2500 de persoane prezente în sala de sport a Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. „A fost un eveniment unic în istoria judeţului Alba, primul concurs de o asemenea amploare organizat de un club de aici, în colaborare cu Federaţia Română de dans sportiv”, a declarat Vlad Vasile, preşedinte şi antrenor al clubului „Dance to Sunrise”, totodată singurul arbitru din judeţ recunoscut de federaţia de profil.
La prima ediţie a Cupei „Dance to Sunrise”, mulţumită celor 32 de sponsori ce au sprijinit acest concurs de dans, sportivii ce au urcat pe podium au fost recompensaţi cu premii în bani, diplome, cupe şi medalii. Clubul „Dance to Sunrise” a avut la start 15 perechi la concursul naţional, între care s-au distins Paul Degan şi Andreea Blănaru (categoria 6-11 ani) – singura din judeţul nostru ce a dansat la „open” (cea mai înaltă clasă), dar şi 70 de fete la secţiunea demonstrativă. „După golf, dansul sportiv reprezintă unul dintre cele mai costisitoare sporturi pentru performanţă. Lucrez de 6 luni la organizarea acestui concurs ale cărui costuri se ridică la peste 10.000 de euro. Este un efort titanic, însă am făcut acest lucru în primul rând pentru oraşul nostru şi ne dorim să nu ne oprim aici, iar în viitor Cupa «Dance to Sunrise» să devină o manifestare de tradiţie”, a concluzionat Vlad Vasile.
Dan HENEGAR

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

cei care facminuni 16 noiembrie 2010 at 12:21

Ceva extraordinar ,nu tie dat sa vezi asemenea eveniment cultural,la Alba Iulia.
Oameni de elita ai romaniei in Alba si pressa nu!!!! jenant.
Campioni Nationali si Internationali , au vazut ca se poate intr-o romanie sufocata de cativa???? care cred ca ei sunt inceputul si sfarsitul.
Minunati oameni simpli si-au spus cuvantul.Se poate face,unde-s multi puterea creste si nimeni nui opreste.Asta sa stie cei care au incurcat un pic desfasurarea evenimentului.

open 28 noiembrie 2010 at 11:42

Dana se pare ca nu sti ce inseamna dansul , tot unul care merge mult prin tara la concursuri poate sa iti spuna ca rar se vede asa ceva ca organizare.Iar unii danseaza 4 dansuri cu 10 pasi iar altii 14 coregrafii cu 100 pasi cum e la Open .Eu ii stiu pe cei de la DANCE TO SUNRISE fac o munca titanica pe 3 categorii de dans, nu doar unul , si nu pe cadouri au castigat 20 de trofee la toate sectiunile ,inclusiv toate locurile din finala 1,2,3,4,5,6.poate ar trebuii sa faci dans si pe urma sa mai faci diferente

Comentariile sunt oprite