Rămâi conectat

Sport

Cupa „Andrei Tanţoş”, ediţia a doua, la Arieşeni *Participare numeroasă la competiţia dedicată regretatului schior

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa Andrei Tantos1În acest sfârşit de săptămână a avut loc a doua ediţie a Cupei „Andrei Tanţoş”, în Arieşeni, pe pârtia Vârtop 2, organizată în memoria multiplului campion naţional la schi alpin, de către Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Sportivă Montana Abrud. Concursul destinat atât juniorilor, cât şi seniorilor, face parte din Campionatul Naţional de Schi şi punctează în Cupa României la categoria Open. Întrecerea a avut două probe de slalom special, prima desfăşurându-se sâmbătă, 15 februarie, pe nocturnă, iar cea de-a doua probă duminică, 16 februarie. Tot mai multe cluburi sportive din ţară şi-au manifestat interesul pentru acest concurs, fiind înscrişi 37 de sportivi, membri ai 11 cluburi sportive din ţară, comparativ cu 4 cluburi participante la editia precedentă.

Dar iată câştigătorii: *sâmbătă, categoria Open, fete: 1. Raluca Ciocănel (CS Vatra Dornei), 2. Bianca Copot (CSŞ Topliţa), 3. Karacsary Renate (CSŞ Topliţa); băieţi: 1. Dan Moldovan (Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni), 2. Alin Tulburean (CS Petroşani), 3. Dan Andone (CS Petroşani); *duminică, categoria Open, fete: 1. Raluca Ciocănel (CS Vatra Dornei), 2. Bianca Copot (CSŞ Topliţa), 3. Cech Renate (Clubul Sportiv Corona Braşov); băieţi: 1. Dan Moldovan (Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni), 2. Claudiu Tudoran (CS Dinamo Bucureşti), 3. Andrei Cojanu (CSŞ Sinaia).

La ediţia întâi, anul trecut, organizată la Abrud, sportivii clubului CSŞ Câmpeni au obţinut mai multe clasări pe podium, 8 la număr, din care un loc întâi, 3 locuri secunde şi 4 locuri trei. Anul acesta, din cauza lipsei zăpezii, competiţia a fost mutată la Arieşeni, pe pârtia Vârtop 2. „Încercăm să păstrăm vie amintirea scumpului nostru Andrei prin organizarea acestor competiţii de schi alpin, pentru că acest sport era marea lui pasiune, dedicându-i-se întrutotul. Ne bucură faptul că raportat la ediţia precedentă, am avut mai mulţi participanţi şi sperăm să construim o tradiţie în organizarea «Cupei Andrei Tanţoş», pentru a pune în valoare dedicarea lui Andi pentru acest sport, dar şi pentru a readuce, în zona Munţilor Apuseni, interesul pentru sporturile de iarnă cu care eram obişnuiţi. Le mulţumim tuturor pentru implicare şi pentru participare şi promitem că ediţiile viitoare o să fie tot mai reuşite”, a declarat Tiberiu Tanţoş, tatăl şi antrenorul regretatului schior. „Ne bucurăm că am putut organiza, şi în acest an, «Cupa Andrei Tanţoş» şi ne propunem să permanentizăm acest obicei. Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat în organizare şi cluburilor sportive care au răspuns invitaţiei. De asemenea, îi felicităm pe toţi sportivii care au participat la concursul dedicat memoriei campionului nostru naţional, cu atât mai mult cu cât, mulţi dintre ei, obişnuiau să concureze cu Andrei pentru obţinerea unui loc pe podium„, a afirmat Marcel Stan, consilier judeţean. Competiţia a fost organizată în memoria regretatului sportiv Andrei Tanţoş, multiplul campion naţional, plecat dintre noi în urma unui tragic accident rutier produs în 2012. În vara anului trecut, cu prilejul zilelor oraşului Abrud, Andrei Tanţoş a fost declarat “Cetăţean de Onoare Post Mortem” al localităţii.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Record de participanți, peste 750 de persoane, la Alba Iulia City Race 2022, evenimentul sportiv al anului în Cetatea Marii Uniri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

A VII-a ediție a Alba Iulia City Race se va derula în acest an sâmbătă, 1 octombrie, în “Cealaltă Capitală”. Evenimentul sportiv al anului în municipiul reședință de județ a fost mutat cu o săptămână, pentru a nu se suprapune cu Campionatul Național de Alergare Montană.

Recordul de participare a fost înregistrat în 2018, Anul Centenarului, când au fost 750 de competitori

În 2022, competiția atletică va fi organizată de Primăria municipiului Alba Iulia, prin CS Municipal Unirea Alba Iulia, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și DJS Alba. În acest an sunt așteptați la start peste 750 de participanți, de toate vârstele, până ieri fiind înscriși 740 de concurenți (termenul de înscriere online este miercuri, 28 septembrie, ora 12.00).

Elit - Gustul Desăvârșit

Inițial s-a dorit și o cursă de maraton, însă în cele din urmă se va merge pe scenariul devenit deja clasic, cu cinci curse: semimaratonul “Star Transmission” (21 km), crosul “Star Assembly” (10 km), cursa populară (5 kilometri), family run (2,7 km) și kids race (pe categorii de vârstă, sub 8 ani, 8-12 ani și 13-16 ani). La start vor fi printre alții veteranul Ilie Cioca sau șahistul Mihnea Costachi, iar fondul de premiere se ridică la 25.000 de lei, recompensându-se, în bani, alergătorii de la Semimaraton Star Transmission, Cros Star Assembly, atât la general, masculin și feminin, cât și la categoriile de vârstă, dar și podiumul de la Cursa Populară.

Trebuie să mulțumim autorităților, locale și județene, voluntarilor, dar și partenerilor media. Rămânem consecvenți principiilor abordate încă de la debut, acelea de a promova, prin sport, turismul din Alba Iulia și Alba, dar și de a fi, măcar o dată pe an, în prim planul atletismului românesc”, a punctat Marius Anghel, cel care a avut ideea de a organiza un asemenea eveniment de amploare la Alba Iulia (prima ediție a fost în 15 martie 2014).

Din inima municipiului albaiulian pornesc cele cinci trasee, parcurgerea lor introducând alergătorii într-un cadru impresionant, plin de istorie. Cursele mai lungi ies în natură și ajung și pe impunătoarea colină ce străjuiește valea Mureșului, traversează una dintre cele mai frumoase piste de biciclete din România, semimaratonul ajungând chiar și pe Vârful Mamut (urmând a se acorda premii speciale pentru primul băiat și prima fată). În Piața Cetății, în jurul orei 15.30 va avea loc festivitatea de premiere, asta după ce startul se va da la ora 9.30 (semimaraton și cros), 9.45 (cursa populară și aceea a familiilor), respectiv 13.30 (cursa celor mici).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CS Ocna Mureș – CSM Slatina 3-0 (2-0), în Cupa României “Soda dragă”: performanță pentru istorie și calificare de poveste!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Ocna Mureș continuă parcursul de senzație în Cupa României, calificându-se în grupele competiției “KO”, după un 3-0 (2-0) cu divizionara secundă CSM Slatina, în play-off, meci la discrecția inimoasei echipe din Alba, care a făcut legea.

Cu Dan Roman la timonă, CS Ocna Mureș a reușit rezultate de pus în ramă, antrenorul ce a debutat în meserie în această vară punându-și amprenta pe rezultatele de domeniul fantasticului, victimele numindu-se CSM Unirea Alba Iulia, Metalurgistul Cugir, Unirea Ungheni și CSM Slatina.

Tragerea la sorți a celor 4 grupe ale câte 6 echipe va avea loc vineri, 30 septembrie, la ora 12.00

Elit - Gustul Desăvârșit

Un vis frumos a continuat la Ocne și “Soda dragă” a ajuns în primele 24 de formații din țară la acest nivel. După tragerea la sorți a play-off-ului ocnamureșenii regretau că nu au căzut cu Rapid, “U” Cluj sau Petrolul Ploiești, dar acum pot primi  pe “Stadionul Dragostei” alți granzi, musafiri de lux, CFR Cluj, FCSB sau CSU Craiova. Evenimentul anuluui a adus la Ocne peste 1200 de spectatori, o asistență comparabilă cu aceea din 2016 când Dinamo Old Boys a jucat pe arena unde s-a aprins prima dată nocturna în România.

Oltenii au desconsiderat competiția, mizând pe juniori și prezentându-se fără antrenorul principal Daniel Oprescu. Însă pe “alb-albaștrii’ nu i-a interesat acest lucru și au declanșat furia ofensivă, dominând  copios confruntarea cu adversarul din eșalonul superior.

 

*1-0, MIN. 16: Ad. COMAN șut din 14 metri în dreapta portarului, după o pasă excelentă venită de la Căt. Creț

*2-0, MIN,. 30: CEACA a reluat acrobatic, din centrul careului, la diagonala lui Al. Giurgiu. După reușită, atacantul a celebrat golul la gard, alături de soție și copil

*3-0, MIN. 62: CEACA face dubla cu un șut din 10 metri, după o fază la care a contribuit Ad. Coman

La reluare, Al. Giurgiu (47) – lovitură liberă de la 30 de metri, parată de Velcu. Șut peste poartă Căt. Creț (50) din 13 metri. Guț (53) – a tras puțin alături, în diagonală. Ad. Coman (72) – șut din 12 metri peste. Prima ocazie a oltenilor, șut Palade (75) – scos cu piciorul de Fl. Stângă

Ocnamureșenii domină copios și au 3 ocazii mari în primul sfert de oră: Al. Giurgiu (3) – liberă prinsă de portar, Socaci (5) – cap alături și Guț (9) – șut alături din 16 metri. Gazdele s-au dezlănțuit și mai ratează Ceaca (41) și Căt. Creț (43) – șut respins de portar

*Tribună arhiplină

La evenimentul anului asistă în jur de 1200 de spectatori, un record al ultimilor ani, tribuna fiind arhiplină, în plus mulți spectatori stând la gard. Surpriza plăcută a gazdelor a fopst oferirea unui program de meci, care prezintă pe larg istoria echipei locale și aventurile din Cupa României

*Gest emoționant pentru albaiuulianul Dragoș Mărincaș

Albaiulianul Dragoș Mărincaș, un suporter din Cetatea Marii Uniri, nelipsit de la jocurile Unirii Alba Iulia a fost vedeta debutului de joc. Oficialii ocnamureșeni i-au oferit cadou un tricou cu însemnele clubului și o minge și Dragoș a dat și lovitura de începere în aplauzele sutelor de spectatori

Oaspeții mizează pe o formulă experimentală, cu doar 3 dintre titularii obișnuiți. Nici antenorul Dan Oprescu nu a efecutat deplasarea, oltenii fiind conduși de Constantin Grădinaru, antrenorul de la juniori, iar rezervele sunt tineri din anii 2005-2006. În distribuția de start doar portarul Velcu (22 ani), ex-cugireanul Necșulescu (32 ani) și Al. Neagu (29 de  de ani) sunt peste 19 ani!!!

Iar amfitrionii merită toate felicitările pentru parcursul din actuala ediție a competiției “KO”, una cu un nou format, ajungând la un singur joc de accederea în primele 24 de echipe din țară la acest nivel (vor urma 4 grupe a câte 6 echipe).

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: Fl. Stângă – Gorba (72, Bucșa), Cimpoieșu, Paleoca (72, Al. Țăranu), D. Mic – Al. Giurgiu/ cpt, Socaci (67, Cioargă) –  Ad. Coman, Guț (67, D. Ghiță), Căt. Creț – Ceaca 986, Oprinca); rezerve Cadar – Roman, Coltor. Antrenor Dan Roman.

CSM Slatina: Velcu – Șubașu (88, Apipie), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (71, Boicea), Al. Neagu (77, Grădinaru), Necșulescu/cpt, D. Ciobanu (74, Biră) – Neicu, Palade; rezerve A. Șerban, Tîrîș, Tecuceanu, Negurescu. Antrenor Constantin Grădinaru – secund

Arbitri M. Bădoiu (Craiova), D. Lucaciu (Cluj-Napoca), D. Lar (Baia Mare); rezervă L. Rășteanu (Craiova) Observatori Șt. Szilaghi (Satu Mare), T. Biriș (Hunedoara)

Avertismente: Al. Dinu (24)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Student Sport Alba Iulia, prima victorie pentru… Petrolul Ploiești | Astăzi, la Ighiu, meci în Cupa României, cu Sepsi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Student Sport Alba Iulia a repurtat prima victorie în competițiile organizate de FRF, pentru… Petrolul Ploiești. Este vorba despre întâlnirea de la Ighiu, în cadrul Ligii de Junioare Under 15, 3-2 (0-1) cu Codlea Brașov, goluri înscrise de Oana Cosma și Andrada Muntean – dublă.

Lotul a fost format din Oana Cosma, Ayana Sârbu, Antonia Giura, Sonia Toma, Iulia Mitrofan, Andrada Muntean, Emma Mihu, Daria Șimandi, Georgiana Barna, Ionela Cosma, Ingrid Tokacs și Geszika Bârsan. Pentru fetele de la “Petrolul” urmează astăzi, la ora 16.30, tot acasă, la Ighiu, în Cupa României cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe. iar în Liga 3, Seria 1, duminică, 2 octombrie, este deplasare, în runda secundă, la UTA Arad.

În acest an fetele fac un dublu efort, jucând în campionatele organizate de AJF Alba, meciuri pe care le considerăm de pregătire, pentru ca mai apoi să punem în practică la nivel national. Tot în weekend echipa de fete a mai participat la Under 11, Under 14 și Interliga Națională unde a fost surpriza plăcută făcând față cu brio băieților! În momentul de față în club se regăsesc peste o sută de fete legitimate, provenite din tot județul Alba dar și din țară: Arad, Rm. Vâlcea, Sibiu sau Cluj-Napoca. Vreau să le mulțumim tuturor oamenilor ce fac parte din acest fenomen pentru că singuri nu am fi reușit să ajungem unde suntem azi”, a spus antrenorul Cătălin Costea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Parteneri sunt FC Petrolul Ploiești, Primăria comunei Ighiu, Primăria municipiului Alba Iulia, CSM Unirea Alba Iulia, iar sponsori Star Transmission, Banca Transilvania, Cofetăria EDIS, Cora Trade Center, Mercur Grup.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea