Rămâi conectat

Sport

Cupa „Andrei Tanţoş” 2014, ediţia a doua, la Abrud

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cupa Andrei Tantos5Cupa “Andrei Tanţoş” la schi alpin continuă şi în acest an, cu ediţia a doua, în memoria multiplului campion naţional la schi alpin, pe care l-au avut Munţii Apuseni, ani de-a rândul şi care a decedat în vara 2012, în urma unui teribil accident rutier. Concursul din acest an, la fel ca ediţia precedentă, este unul de rang naţional, la care participă cei mai buni schiori din ţară, punctând în Cupa României la categoria “Open”, fiind organizat în exclusivitate, de Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Sportivă Montana Abrud. La ediţia întâi, anul trecut, la Abrud, sportivii clubului CSŞ Câmpeni au obţinut mai multe clasări pe podium, 8 la număr, din care un loc întâi, 3 locuri secunde şi 4  locuri trei.

*Cetăţean de Onoare la Abrud

În vara anului trecut, odată cu zilele oraşului Abrud, Andrei Tanţoş a fost declarat “Cetăţean de Onoare Post Mortem” al oraşului Abrud. Deoarece decernarea titlului de onoare s-a realizat într-un cadru restrâns, la cererea familiei, ocazia este considerată oportună pentru a anunţa public acest eveniment, pentru care familia Tanţoş mulţumeşte Consiliului Local Abrud. Cupa “Andrei Tanţoş” de anul acesta, ediţia a II-a, este trecută în calendarul compeţional pentru schi alpin în data de 8-9 februarie dar, dacă condiţiile meteorologice nu vor fi favorabile concursul se va desfăşura în data de 22-23 februarie 2014, în cazul în care va fi zăpadă. Concursul se dispută, la fel ca şi anul trecut, pe pârtia “Andrei Tanţoş”, de pe drumul Abrud – Corna – Roşia Montană, începând cu ora 10.00. Festivitatea de premiere va avea loc la sfârşitul celei de-a doua zi de concurs, la ora 13.30, la locul de desfăşurare a concursului. “După cum am mai spus, încercăm să aducem la Abrud un concurs de anvergură, să reunim elita schiului românesc, un spectacol pentru iubitorii sporturilor de iarnă, o promovare a zonei turistice, o continuare a tradiţiei schiului alpin în Munţii Apuseni şi nu în ultimul rând, să ne arătăm onoarea şi respectul pentru cel ce a fost Andrei Tanţoş sau «ZEBE» (de la Zebedeu), cum îi spuneau prietenii! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a declarat Elisa Coca, sora sportivului.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea