Cum va fi VREMEA până în 23 iunie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii ANM prognozează pentru următoarele două săptămâni (10 – 23 iunie) o încălzire accentuată a vremii şi, implicit, valori termice maxime de 32 – 34 de grade, în unele regiuni, însă fenomenul de instabilitate atmosferică va continua să se manifeste aproape zilnic, în anumite perioade orare.

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată în prima săptămână, astfel că, la începutul acesteia, media maximelor termice va fi de 28 de grade, iar la final va atinge 32 de grade. În primele zile din săptămâna a doua, temperaturile maxime vor marca o scădere, apoi se vor menţine constante, în medie la valori de 27 de grade.

ELIT

Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 13 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 15 – 18 iunie. Temporar, vor fi averse în fiecare zi, cu o probabilitate mai mare la jumătatea primei săptămâni şi, din nou, în săptămâna a doua.

La munte, în prima săptămână, vremea se va încălzi, astfel că, în weekend, media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 22 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 11 şi 13 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea foarte uşor, cu medii de 1 – 2 grade faţă de intervalul anterior atât la maxime, cât şi la minime. Temporar, vor fi averse în fiecare zi, posibil mai însemnate cantitativ în a doua parte a intervalului.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading (Anglia).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...