Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 23 iunie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Meteorologii ANM prognozează pentru următoarele două săptămâni (10 – 23 iunie) o încălzire accentuată a vremii şi, implicit, valori termice maxime de 32 – 34 de grade, în unele regiuni, însă fenomenul de instabilitate atmosferică va continua să se manifeste aproape zilnic, în anumite perioade orare.

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată în prima săptămână, astfel că, la începutul acesteia, media maximelor termice va fi de 28 de grade, iar la final va atinge 32 de grade. În primele zile din săptămâna a doua, temperaturile maxime vor marca o scădere, apoi se vor menţine constante, în medie la valori de 27 de grade.

Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 13 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 15 – 18 iunie. Temporar, vor fi averse în fiecare zi, cu o probabilitate mai mare la jumătatea primei săptămâni şi, din nou, în săptămâna a doua.

La munte, în prima săptămână, vremea se va încălzi, astfel că, în weekend, media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 22 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 11 şi 13 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea foarte uşor, cu medii de 1 – 2 grade faţă de intervalul anterior atât la maxime, cât şi la minime. Temporar, vor fi averse în fiecare zi, posibil mai însemnate cantitativ în a doua parte a intervalului.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading (Anglia).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea