Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi vremea până în 20 februarie 2023. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 20 februarie 2023. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo până pe 20 februarie 2023. Dacă până în prezent, vremea ne-a jucat feste, temperaturile par să revină la normal în următoarea perioadă, menținându-se în jurul mediei specifice sezonului. Vezi mai jos cum va fi vremea la finalul lunii ianuarie și în prima parte a lunii februarie.

Meteo până pe 20 februarie 2023

Vremea a jucat feste românilor, în ultima săptămână. Un val de aer tropical ce a străbătut teritoriul țării noastre a condus la înregistrarea celor mai ridicate temperaturi din ultimii opt ani de zile, în perioada sezonului de iarnă. În regiunile din sudul țării, au fost raportate temperaturi ce au depășit valoarea de 20 grade Celsius.

Prima lună a anului 2023 a fost, din punct de vedere meteorologic, plină de fluctuații. În mare parte a României, temperaturile au atins valori specifice primăverii și chiar unui început de vară. Doar în regiunile de munte precipitațiile au luat forma ninsorilor, însă stratul de zăpadă nu s-a depus decât la altitudini foarte mari.

La finalul lunii ianuarie 2023, vremea pare să-și revină la normal. Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, arată că temperaturile se vor apropia de valorile termice specifice sezonului de iarnă.

În cea de-a doua lună a anului, temperaturile vor scădea. Spre deosebirea de perioada anterioară, precipitațiile nu vor înregistra cantități ridicate de apă. Mai degrabă, în majoritatea zonelor din țară, regimul pluviometric va fi deficitar, potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea la finalul lunii ianuarie

În săptămâna 23 – 30 ianuarie 2023, temperaturile vor înregistra valori mai ridicate decât cele specifice perioadei. Vremea va fi caldă pe întreg teritoriul țării. În zona de sud-vest a României, local, regimul pluviometric va fi excedentar. În restul regiunilor, în special în nord-vest, precipitațiile vor lipsi sau vor înregistra cantități foarte scăzute.

Valorile termice vor reveni la normal în perioada 30 ianuarie – 6 februarie 2023. Chiar și așa, temperaturile pot suferi anumite variații. De exemplu, în zonele extracarpatice, vor fi ușor mai ridicate decât specificul sezonului. În schimb, la munte, în special la altitudini mari, valorile termice vor fi mai scăzute.

În săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie 2023, în regiunile montane, precipitațiile vor fi ușor excedentare, au anunțat meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie. În restul țării, cantitățile de precipitații se vor apropia de niveluri normale pentru intervalul de timp menționat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea