Cum va fi VREMEA până în 15 noiembrie 2020, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cum va fi VREMEA până în 15 noiembrie 2020, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Meteorologii ANM anunță că săptămâna aceasta media temperaturilor este în creștere și se vor depăși 17- 18 grade în timpul zilei. Săptămâna viitoare, însă, valorile termice scad și vor deveni apropiate mijlocului lunii noiembrie, iar la munte sunt posibile ninsori.

În Transilvania, prima săptămână va debuta cu o încălzire a vremii, astfel încât temperaturile maxime vor crește, de la 11 grade pe 2 noiembrie, până la 14 grade pe 4 noiembrie, iar cele minime de la -1 grad în prima noapte, spre 6…7 grade între 3 și 6 noiembrie, în medie. Apoi vremea se va răci și media regională a temperaturilor maxime, de 10…11 grade, va caracteriza o vreme normală termic între 6 și 9 noiembrie, pentru ca apoi să scadă spre 6 grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Minimele termice în perioada 7-12 noiembrie se vor situa în jurul unei medii regionale de aproximativ 2 grade, apoi vor scădea și, pe 14…15 noiembrie, vor deveni preodminant negative, atingând o medie de -2 grade.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Ploile vor fi locale și se vor semnala în intrevalul 2 – 5 noiembrie, apoi probabilitatea pentru precipitații va crește din nou după data de 10 noiembrie, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ și pe arii restrânse.

La munte, în intervalul 2-9 noiembrie, vremea va fi ușor mai caldă decât ar fi normal, cu maxime în medie de 6…10 grade și minime pozitive spre 2…3 grade în cea mai mare parte a zonei montane. Din 10 noiembrie însă, răcirea vremii va determina temperaturi apropiate sau chiar sub mediile multianuale, cu 1…6 grade, ziua şi sub pragul de îngheţ, noaptea, cele mai scăzute valori fiind de așteptat spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Se vor semnala precipitații, predominant ploi, între 2 și 6 noiembrie, iar ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploi, lapovițe și ninsori va fi mai mare după data de 10 noiembrie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419