Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum va fi VREMEA până în 14 aprilie 2024, în Transilvania și la munte: Vijelii și averse în prima săptămână, temperaturi de vară în weekend

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA până în 14 aprilie 2024, în Transilvania și la munte: Vijelii și averse în prima săptămână, temperaturi de vară în weekend

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 1-14 aprilie. Vremea se anunţă schimbătoare la începutul lunii aprilie.

Vom avea parte de vijelii puternice, averse, lapoviță și ninsori la munte, iar temperaturile vor scădea brusc cu peste 10 grade în mai puțin de 24 de ore. Spre final de săptămână revin temperaturile de vară.

„De marți 2 aprilie, vremea va fi vântoasã şi se va rãci în toată țara, dar frigul va mai accentuat în vest, centru și nord. Vântul va prezenta intensificãri susţinute în toatã ţara, cu viteze de 55…65 km/h şi local de peste 70…75 km/h, iar în zona montanã înaltã rafalele vor depãşi 90…100 km/h, accentuând senzația de rece. Cerul va prezenta înnorãri şi va ploua mai ales sub formã de aversã şi se vor semnala descãrcãri electrice în Maramureş, Banat, Crişana şi Transilvania.

Citește și: Cum va fi vremea până la începutul lunii mai 2024: Temperaturi mai mari decât specificul perioadei, în aprilie. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

La munte, la altitudini în general de peste 1600 m, trecãtor vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi de apã de 10…15 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Maramureş şi 23 de grade în estul Munteniei, Dobrogea şi sudul Moldovei. Spre finalul acestei săptămâni vremea se va încălzi în majoritatea zonelor din țară, urmând ca valorile termice să depășească 25 grade”, au explicat specialiştii ANM.

Vremea 1 – 14 aprilie Transilvania

Între 2 și 4 aprilie, valorile termice diurne -în scădere accentuată față de zilele anterioare- se vor situa în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 13…17 grade, mediat regional. Apoi vremea va fi în încălzire treptată, astfel că între 7 și 10 aprilie valorile de temperatură vor deveni mult mai ridicate decât cele specifice primei decade a acestei luni, în medie între 23 și 26 de grade. O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa în general peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra în medie valori de 5…9 grade, local mai scăzute în primele nopți când în estul regiunii vor coborî spre 1 grad.

În primele zile, va ploua local și temporar, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va crește din nou după data de 10 aprilie. În restul intervalului, doar izolat vor fi averse slabe.

Vremea 1 – 14 aprilie la munte

Din data de 2 aprilie, vremea se va răci, astfel că -până în 6 aprilie- valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei la înălțimi mari, cu maxime de 3…10 grade și minime de -2…3 grade, dar vor fi mai ridicate decât mediile climatologice la altitudini de sub 1200 m (ziua 10…16 grade și noaptea 2…7 grade). Între 7 și 10 aprilie, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime de 10…20 de grade și minime de 2…10 grade. O scădere a temperaturilor este estimată pentru ultimele zile din interval.

Până în data de 4 aprilie, vor fi precipitații temporare (pe alocuri moderate cantitativ), mixte la altitudini mari și sub formă de ploaie în restul zonei montane. Probabilitatea pentru precipitații va crește din nou după data de 10 aprilie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea